Navrhovanie interiéru

Zariaďte si interiér s magazínom Môjdom podľa najnovších trendov pre navrhovanie interiéru, ktoré Vám prináša tím kreatívnych dizajnérov a architektov.

Interiér s ratanovými svietidlami, farebnými doplnkami a drevenými policami.
Navrhovanie interiéru

Šesť svetových dizajnérov stanovilo trendy na rok 2024. Vraciame sa k farbám, ratanu či tradíciám?

Ratan v interiéri, sýte farby, množstvo zelene, kombinácia zdanlivo nekombinovateľných vzorov – to sú len niektoré z trendov na rok 2024.  Ako uviedli pre livingetc., prakticky každý zo známych svetových dizajnérov vnáša nový prvok. Je na vás, ktoré si vyberiete a ako ich zapracujete do celkovej podoby vašej domácnosti. 

Interiérová dizajnérka Kristína Bedečová v sklade so vzorkami textílií.
Navrhovanie interiéru

Interiérová dizajnérka: Bez záclon ťažko vytvoríte útulný domov. A koberec so vzormi má veľký efekt, no ľudia sa ho boja

Heslo menej je viac platí aj v dizajne a pri zariaďovaní interiéru. O tom, kde robíme najčastejšie chybu, čo preferujeme a do čoho sa reálne oplatí investovať, sme sa rozprávali s interiérovou dizajnérkou Kristínou Bedečovou, ktorá zhmotňuje predstavy klientov do vkusných návrhov.

Pohľad do spoločenskej miestnosti s tmavou sedačkou a linkou z antikora.
Navrhovanie interiéru

Úprimný byt v storočnej budove rozhodne nie je pre každého. Architekti ho premenili na moderné bývanie s intenzívnou atmosférou

Pri premene bytu v pražských Holešoviciach mal investor na architektov hneď niekoľko požiadaviek. Želal si izbu naviac, očistenie priestoru od nánosov doby a priznané pôvodné materiály. Výzvu splniť klientovi tieto priania prijalo štúdio Mar.s Architects.

Pohľad do kuchyne spojenej s obývačkou otvorom v stene.
Navrhovanie interiéru

Roky čakania sa vyplatili. Z takmer storočného bytu je dnes nádherné nadčasové bývanie plné svetla a pokoja

Do projektu kompletnej rekonštrukcie bytu z 30. rokov v Prahe - Bubenči sa architekti Tereza a Jiří Kabelkoví zo Studia Cosmo pustili ešte v roku 2020. Kým sa podarilo interiér s hrubou podlahovou plochou 107 m2 pretvoriť do súčasnej skvostnej podoby, uplynuli tri roky.

Interiér so svetlou sedačkou a kobercom.
Navrhovanie interiéru

Ako zariadiť nízke izby a vytvoriť efekt vyšších stropov? Vyskúšajte týchto 5 optických trikov

Sú veci, ktoré sú dané. A kým finálna dispozícia interiéru sa už zmeniť nedá, pohrať sa môžete s tým, ako ju využijete. Okrem toho do hry vstupuje možnosť použiť optické triky, ktoré s interiérom dokážu skutočné divy. Túžite po efekte vyšších stropov? Vieme, ako na ne!

Obývačka v rodinnom dome so sedačkami, stolom a otvorenými policami.
Navrhovanie interiéru

Nenápadný radový dom ponúka rodine s dieťaťom úžasné moderné bývanie. Jeho premena bola pre architektov splneným snom

Klienti oslovili štúdio s návrhom rekonštrukcie domu v legendárnych Dvouletkách, radovej zástavbe na rovnomennej ulici v Strašniciach, mestskej časti Prahy. Ako autori návrhu, Markéta Zdebská a Marek Žáčik, sami vravia, bol to pre nich splnený sen.

Obývačka so sedením, stolíkom a obrazmi na stene.
Navrhovanie interiéru

Týchto 5 interiérových trendov sme kedysi milovali, ale už sa k nim nevracajme. Ktoré to sú?

Vstupom do nového roka aj interiéroví dizajnéri prehodnocujú uplynulý rok. Vybrali 5 dizajnových prvkov roku 2023, ktoré mnohí považovali za super nápad, ale ukázalo sa, že to bol skôr omyl. Tieto prikrášlenia miestností nepridávajú interiérom žiadnu hodnotu a radšej sa im (nielen) v roku 2024 vyhýbajte.

Mladá žena leží na posteli v internátnej izbe s notebookom a zošitom.
Navrhovanie interiéru

Aj študenti môžu bývať pohodlne! 7 užitočných tipov, ako si zariadiť útulnú izbu na internáte

S končiacim sa skúškovým obdobím sa študenti opäť sťahujú na internát. Kým sa však semester naplno rozbehne, stihnú tento čas prakticky využiť. Pýtate sa, ako? Jednoducho zútulnením svojej internátnej izby, ktorá striktne nemusí pripomínať minulé časy.

Pohľad na zadnú časť auta a uožeé predmety v garáži.
Navrhovanie interiéru

Garážový upgrade: 9 kreatívnych nápadov, na čo využiť garáž okrem parkovania. Môže vám dokonca i zarobiť!

Uvažujete nad oživením alebo skvalitnením obytného priestoru? Ak máte garáž, máte navrch. Ukážeme vám, čo všetko v nej môžete vytvoriť, bez toho, aby ste ohrozili jej primárne fungovanie. Updatujte svoje možnosti!

Detail na časť obývačky so sedačkou, malými stolíkmi a policou.
Navrhovanie interiéru

6 praktických tipov, ako šetriť miesto v malých bytoch a vytvoriť z nich pohodlné bývanie

Kompaktné bývanie nemusí znamenať kompromis v pohodlí či štýle. S kreatívnym prístupom môže byť aj malý byt útulný, funkčný a pôsobivý. Nechajte sa inšpirovať nápadmi na šikovné interiérové riešenia a pretvorte svoj malý domov na príjemný priestor s veľkým šarmom.