Dekor

Najnovšie trendy v oblasti dekorácií, ozdobných interiérových prvkov a všetkého, vďaka čomu sa vo svojom domove cítite príjemne.

Váza Bunt s rastlinami na stole.
Dekor

Ako odštartovať nový rok v pokoji? Spoznajte rady obyvateľov najspokojnejších krajín

Krajiny severnej Európy patria odjakživa k lídrom rebríčkov, ktoré hovoria o spokojnosti so životom. Práve preto je dobré počúvať ich a zaradiť niečo z toho, čo ich robí šťastnými, aj do našich slovenských reálií. Nazrite s nami pod nordickú pokrievku a zistite, ako nový rok (a nielen ten) začínajú Severania.

Detail na plastové zásuvky a škatuľu s oblečením.
Dekor

Máte doma tieto úložné predmety? Nad ich použitím by ste sa mali zamyslieť. Môžu byť nepraktické, zbytočné aj škodlivé

Dobrá organizácia priestoru je základom poriadku v domácnosti. A čo si budeme navrávať – ak je všetko upratané, hneď sa cítime lepšie a menej času strávime hľadaním potrebných vecí. Hoci existuje množstvo organizérov, škatuliek, úložných boxov, nie všetky sú praktické, spoľahlivé či neškodné. Je čas urobiť si poriadok aj v nich. Ktoré úložné možnosti už v roku 2024 nie je ideálne používať?

Žena drží hrnček s čajom na huňatej deke s knihou a dekoráciami.
Dekor

Zostalo vnútri po vianočných dekoráciách prázdno? 6 tipov, ako si v zime vytvoriť útulný a hrejivý domov 

Zima prináša so sebou chladné dni a dlhé, tmavé noci. Je to obdobie, keď sa radi schováme v teple domova a vytvoríme si pohodlné miesto, kde môžeme relaxovať a načerpať energiu. Ak túžite mať doma pohodovú zimnú náladu, pomôže vám k tomu nasledujúcich 6 tipov.

Dieťa ukladá do škatúľ vianočné gule.
Dekor

Poznáte týchto 8 trikov na uskladnenie vianočných dekorácií? Najbližšie sviatky si s nimi ušetríte množstvo starostí

Keďže sa vianočné obdobie pomaly končí, začíname premýšľať nad tým, ako odložiť všetky sviatočné dekorácie, vence a svetielka. Tento rok si dajte záväzok, že vynaložíte námahu na to, aby ste ich zbalili poriadne. Mať dobrý systém skladovania vám pomôže budúci rok prekonať frustráciu, ak nebudete vedieť niečo z vianočných doplnkov nájsť, odbaliť či rozmotať. Aby sme vám povianočné odzdobovanie uľahčili, predstavíme vám zopár tipov, vďaka ktorým budú o rok vaše dekorácie pekné, čisté, no hlavne prehľadne uložené.

Interiér v čierno-bielom dizajne s vianočným stromčekom s rovnako sfarbenými dekoráciami.
Dekor

Prekvapivá modrá, mestský luxus i nostalgia. Pozrite si vianočné stromčeky podľa trendov roka 2023!

Tohtoročné farebné trendy vianočných dekorácií sú pestré – od futuristickej modrej cez bielu až po tradičnú zelenú. Jednoduchá výzdoba stromčeka papierovými alebo drevenými dekoráciami vytvorí úžasnú schému. Nepotrebujete na to žiadne gýče.

Mama, otec a dcéra pri ozdobovaní vianočného stromčeka.
Dekor

Ozdobujeme vianočný stromček krok za krokom: Ako dosiahnuť čo najkrajší efekt?

Prípravy na najkrajšie obdobie v roku vrcholia a ich súčasťou je aj dekorovanie stromčeka. Práve ten je v mnohých domácnostiach ústredným bodom celej sviatočnej výzdoby. Žiarivé svetielka, špeciálne ozdoby alebo trblietavé doplnky – existuje množstvo spôsobov, ako dodať stromčeku punc elegancie a vznešenosti. 

Žena s hrnčekom v ruke sa opiera o veraje dverí na vianočne vyzdobenej terase.
Dekor

Dekorácia záhrady vypovedá o vašom vkuse. Ako si ju na Vianoce ozdobiť, aby pôsobila vkusne a nie gýčovo?

Skôr než začnete inštalovať po dvore a záhrade rôzne druhy vianočných svetiel, všetko si dobre premyslite. Ani exteriérovej sviatočnej výzdoby by nemalo byť priveľa, potom by mohla vyvolávať namiesto pocitu harmónie skôr nepokoj. Vyhnite sa aj množstvu rozdielnych materiálov a výraznej farebnosti, nevkusných ozdôb, gýčových girlánd a neprirodzene pôsobiacich postavičiek. Aj tu platí, že menej je viac. Zvoľte si jeden štýl podľa charakteru exteriéru a ten dodržte.

Špic Vela Star na vianočnom stromčeku.
Dekor

Vianoce v prírodnom duchu

Vianočné sviatky sú také špeciálne vďaka spomienkam. Vytvárame si ich každý rok v rodinnom kruhu, pri vianočnom stole či pri rozbaľovaní darčekov. Vytvorte si doma útulnú atmosféru plnú dizajnových doplnkov a tešte sa zo všetkých malých vecí, ktoré vás zahrejú pri srdci.

Vianočný stromček v interiéri chaty.
Dekor

Fantázii sa medze nekladú. Inspirácie pre vašu vianočnú výzdobu

Jeseň je už v plnom prúde, ale vy sa už môžete začať tešiť na Vianoce. Vianočné prípravy môžu byť veľmi zábavným a kreatívnym spôsobom, ako si spríjemniť sychravé obdobie.

Tri vedľa seba postavené DIY dizajnové lampy na drevenej komode.
Dekor

DIY: Štýlová retro lampa

Hľadáte originálnu a štýlovú lampu? Na sociálnych sieťach často narazíme na dizajnérske Flowerpot “kvetináčové” lampy alebo svetlá. Ide o ikonické lampy s dvoma hemisférami navrhnuté dánskym dizajnérom Vernerom Pantonom.