Záhradná technika

Praktické informácie o záhradnej technike pre každého záhradkára a pestovateľa. Kosačky, zavlažovacia technika, kultivátory a ďalšie neoceniteľné pomôcky pri práci v záhrade.

Produktová foto na robotickú kosačku Honda.
Záhradná technika

Honda prináša na trh 2. generáciu „Miimo“ – Inteligentné robotické kosačky

Nové robotické kosačky Honda „Miimo“ určujú štandardy v oblasti štýlu, dizajnu a inovácií. Honda ponúkne šesť nových modelov: HRM1000, HRM1500, HRM1500 Live, HRM2500, HRM2500 Live, HRM 4000 Live, čím rozšíria portfólio produktov HRM40, HRM40 Live a HRM70 Live. Nové modely ponúknu výrazné inovácie v oblasti navigácie, konektivity a senzorov.

Čerpadlo na zásobovanie vodou pre chatu, dom a záhradu
Záhradná technika

Kompaktné a tiché čerpadlo

Potrebujete malé, ale výkonné čerpadlo, ktoré bude spoľahlivo zásobovať vodou vašu chatu, dom či záhradu?

Odčerpávanie vody zo zatopenej pivnice kalovým čerpadlom
Záhradná technika

Pri výbere kalového čerpadla zaváži aj to, akú vodu bude čerpať

„Kalovky“ sú jednými z najpoužívanejších pomocníkov na čerpanie vody v dome aj na pozemku. Môžete s nimi čerpať dažďovú alebo odpadovú vodu, fekálie aj kvapaliny s obsahom rôznych nečistôt. S pestrou škálou využitia však rastie aj dôležitosť správneho výberu čerpadla presne pre vaše potreby. Poradíme vám, aký typ si vybrať.

Čistá a zdravotne nezávadná voda v bazéne
Záhradná technika

Krištáľovo čistá voda v bazéne? Návod nie je žiadnym tajomstvom

Kúpacia sezóna, ktorá trvá až sedem mesiacov v roku, si vyžaduje, aby bol bazén v záhrade vždy pripravený na vodné športy, relaxáciu, zábavu a potešenie. Okrem príjemnej teploty vody je rovnako dôležitá aj čistota a zdravotná nezávadnosť, aby sme si všetci pobyt v bazéne naplno užili.

Využitie dažďovej vody
Záhradná technika

Poradíme vám s výberom domácej vodárne

Počas obdobia sucha a stúpajúcej ceny za stočné mnoho z nás rozmýšľa, ako efektívne využiť dažďovú vodu. Ako optimálne zachytávať dažďovú vodu, aké čerpadlo zvoliť na distribúciu vody a aké dotácie ponúka v tejto oblasti štát? Ak aj vy riešite podobné otázky, poradíme vám, na čo sa zamerať pri výbere nádrže, ale aj čerpadla.

kosenie záhrady
Záhradná technika

Aká kosačka je praktická do malej či veľkej záhrady? Ktorá sadne zaneprázdneným?

Aby ste našli vhodnú kosačku, je potrebné si premyslieť nemálo kritérií: veľkosť a členitosť záhrady, výška trávy, frekvencia kosenia, možnosti zapojenia do elektrickej siete, rozpočet, či dokonca prístup k životnému prostrediu.

deti v bazéne
Záhradná technika

Viete, aké čerpadlo vybrať pre malý alebo stredne veľký bazén?

Podľahli ste boomu domácich bazénov, ktorý Slovákov opantal s príchodom pandémie, alebo jeho kúpu ešte len zvažujete? S prevádzkou bazéna je spojená aj nutnosť filtrácie vody a k tomu je potrebné bazénové čerpadlo, ktoré zaisťuje obeh a prečerpávanie vody. Či už potrebujete čerpadlo vymeniť za nové alebo si ho práve prvýkrát v živote kupujete, poradíme, na čo sa pri jeho výbere zamerať.

píla Fiskars_Plus_Folding_Saw_SW68_action_05_1x1
Aktuality

Rýchle a precízne rezy hrubých kmeňov a konárov

Skladacia píla Fiskars Plus™ SW69 (21 cm) má tri polohy rezania s aretáciou pílového listu a umožňuje vám pristupovať ku každému rezu pod tým najlepším uhlom.

Vertikutácia trávnika
Záhradná technika

Pusťte sa do vertikutácie! Vďaka nej získate rozprávkovo krásny a hustý trávnik

Jar už klope na dvere, blížia sa prvé teplé slnečné dni, záhrada pomaly začína kvitnúť... ale čo trávnik? Váš trávnik má za sebou ťažké obdobie nie len kvôli zime, ale možno obecne aj pre nesprávnu starostlivosť. Je teda čas venovať mu náležitú starostlivosť. Predstava, že sa váš trávnik po zime spamätá a čoskoro bude krásne zelený a hustý je veľkým omylom.

rozkvitnuté kvety v záhrade a krhla Mountfield
Záhradná technika

Prvé jarné práce v záhrade. Pomôžeme vám…

Záhrada celú zimu odpočívala, ale teraz je čas prebudiť ju k novému životu. Dobrý záhradník sa už nevie dočkať, kedy po prvý raz zaborí motyku alebo rýľ do slnkom prehriatej hliny. Čo vás teda čaká pred začiatkom sezóny?