Aktuality

Aktuálne informácie pre všetkých, ktorých zaujíma stavba a bývanie, exteriérový a interiérový dizajn, záhrada a záhradná architektúra.

Drevostavba roka 2023
Súťaže

Drevostavba roka 2023: Podporte svojho favorita a súťažte s nami o zaujímavé ceny!

Zapojte sa už po jedenásty raz do hlasovania súťaže o Drevostavbu roka, do ktorej nominovali členské spoločnosti ZSD SR svoje realizácie za rok 2023. Každý, kto sa zapojí do internetového hlasovania, bude zaradený do žrebovania o hodnotné ceny.

Tepelné čerpadlá Vaillant.
Aktuality

Oslavujú 150 rokov. Pozrite si ich riešenia pre novostavby i obnovy

Ekologickejší a udržateľnejší životný štýl – presne o to sa kedysi usiloval Johann Vaillant. Ide o zakladateľa značky Vaillant, ktorá oslavuje 150. výročie pod heslom „Budúcnosť vykurovania“. Je lídrom v oblasti zelených technológií a podieľa sa na formovaní trendov vo vykurovaní.

Grafika wifi router bez zosilňovača a s ním.
Aktuality

Slabá wifi v spálni? Pomôžte si šikovnými zariadeniami na jej zosilnenie

Bezdrôtová wifi sieť má svoje nesporné výhody, no niekedy stačí nesprávne umiestnenie routera a signál vo vašom dome či byte pokrivkáva. Ako teda dosiahnuť, aby bol váš domáci wifi signál čo najrýchlejší, najstabilnejší a pokrýval celú domácnosť?

Časopis Môj dom 2 - 3/2024
Aktuality

Marcové vydanie Môj dom prinesie malé byty v rôznych štýloch i ženský mini byt z Paríža

V prvom jarnom vydaní časopisu Môj dom objavíte najnovšie trendy pre váš domov. Od farebných inšpirácií a dizajnových tipov až po praktické rady do záhrady a inteligentné technológie. Prinášame vám všetko, čo potrebujete vedieť, aby ste si vytvorili dokonalý domov – po dizajnovej i funkčnej stránke. Inšpirujte sa radami od dizajnérov, architektov a odborníkov na bývanie.

PODCAST môjdom
Aktuality

Kedy sa môžeme nasťahovať do novostavby rodinného domu? To objasňuje najnovšia epizóda podcastu môjdom

Pätnásta epizóda podcastu môjdom pomyselne ukončuje stavbu rodinného domu a je praktickým sprievodcom pri podaní žiadosti o vydanie koladuačného rozhodnutia. Dozviete sa v nej toho však oveľa viac.

Žena v osuške sedi na vani a púšťa vodu.
Aktuality

5 znakov vysokej vlhkosti v byte

Vlhkosť sa do domácnosti vkráda postupne a nenápadne. Viete, ako včas rozpoznať a aktívne zabrániť jej šíreniu?

Poschodový rodinný dom s dvorom.
Súťaže

HELUZ hľadá najvydarenejší tehlový dom, ktorý odmení sumou 4000 eur

Spoločnosť HELUZ spúšťa nový ročník obľúbenej súťaže Dom roka, v rámci ktorej hľadá najlepšiu realizáciu z tehál HELUZ. Tohtoročnou novinkou je zvýšenie výhry na 4 000 eur, ktorú usporiadateľ automaticky rozdelí medzi investora, čiže stavebníka, a autora projektu. Prihlásiť stavbu môže ktorýkoľvek z nich. Registrácia sú otvorené od 19. februára do 15. apríla 2024.

Rýchlovarná kanvica Orava so šálkou čaju v exteriéri.
Súťaže

Súťaž o sklenenú rýchlovarnú kanvicu s podsvietením sa skončila. Pozrite sa, kto je výhercom!

Siahneme po nej vždy, keď máme chuť na dúšok kávy, obľúbeného bylinkového čaju, keď potrebujeme zaliať kašu, ovsené vločky či instantnú polievku. Áno, reč je o rýchlovarnej kanvici. Život bez nej si už ani nevieme predstaviť. Preto zaslúžene tróni medzi kuchynskými pomocníkmi doma, na chate a neraz si ju berieme so sebou aj do kempu.

Dizajnérka Kateřina Handlová drží v ruke sklenený predmet pri výrobe ceny Interiéru roka 2023.
Aktuality

Na výrobu cien pre Interiér roka 2023 dohliadala dizajnérka Kateřina Handlová

Pred niekoľkými dňami sa v sklárni BOMMA vo Svetlej nad Sázavou vyrábali ceny pre deviaty ročník Interiéru roka navrhnuté dizajnérkou Kateřinou Handlovou. Fúkanie, brúsenie a ďalšie operácie prebiehali pod supervíziou samotnej autorky.

Romantické raňajky s vafľami v tvare srdca a ružami na podnose.
Súťaže

Valentínska súťaž o vafľovač Orava W-01 už pozná svojich výhercov. Kto ho získava?

Ako hovorí staré známe príslovie, láska prechádza cez žalúdok. Pri príležitosti sviatku svätého Valentína sme sa rozhodli pripraviť tematickú súťaž o šikovný elektrospotrebič od slovenskej značky Orava – o vafľovač, ktorý vám (nielen) na Valentína vyčaruje sladké vafle v tvare srdca. So svojím miláčikom si tak môžete spoločne vychutnať sladké raňajky alebo večeru.