Detská izba

Nápady pre všetkých, ktorí zariaďujú či prerábajú detskú izbu. Zdroj inšpirácie pre detský nábytok, dekorácie a farebné kombinácie pre rozvoj kreativity a fantázie vašich detí.

Dievča kreslí kriedou na čiernu tabuľu pri okne v podkroví.
Detská izba

Vytvorte osobný priestor pre deti, ktorý bude rásť spolu s nimi

Deti akoby nám rástli priamo pred očami. Sledujeme ich životné míľniky a zmeny záľub i potrieb, ktoré nám pripomínajú potrebu vytvoriť zdravý a praktický priestor, v ktorom sa naše ratolesti môžu rozvíjať.

Dievča sedí pri podkrovných oknách a díva sa spoza ramena smerom von.
Detská izba

Osobný priestor detí by mal počas rokov rásť spolu s nimi

Koniec letných prázdnin a september sa spája s uvedomením rýchleho vývoja detí - od materskej školy cez povinnú školskú dochádzku až po vysokoškolské štúdium a ich odchod z domu. Práve detské míľniky nám pripomínajú, že by sme pre ne mali vytvoriť zdravý a praktický priestor, kde sa môžu rozvíjať.

Drevená komoda z tmavého dreva v detskej izbe, vedľa nej drevený vešiak s detskou bundou a z druhej strany pletená taburetka s hračkou. Na komode knihy, lampa a kvetináče s kvetmi.
Detská izba

Päť šikovných i hravých doplnkov do detskej izby

Tvorivých a hravých nápadov v detskej izbe nikdy nie je dosť. Hľadáte doplnky do kráľovstva svojho malého syna alebo dcéry? Potrebujete nápady na úsporné riešenia či úložné systémy pre študenta? Inšpirujte sa našimi tipmi.

Kvalita vzduchu v detskej izbe
Detská izba

Detská izba, v ktorej sa bude dobre dýchať

Kvalita vzduchu vo vnútorných priestoroch je veľmi dôležitá, keďže ide o miesta, kde strávime 85 % až 90 % času. Napriek tomu býva vzduch v interiéri často veľmi znečistený a plný škodlivého formaldehydu – a to aj v prípade detských izieb, pri čom by mal spozornieť každý rodič. Zabrániť tomu možno použitím vhodných materiálov.

Detská izba s bielou policou, bielou komodou, čiernou tabuľou a farebnými hračkami, rozsypanými na zemi.
Dekor

Skoncujte s neporiadkom v detských izbách. Inšpirujte sa tipmi na kreatívne úložné priestory

Aj vás chytá panika, keď vojdete do izby, kde je na zemi doslova čokoľvek – od kociek stavebnice, ktoré tak pekelne bolia, keď na ne stúpite, až po autíčka, knihy, farbičky a množstvo iných hračiek? Ak by ste neupratali oblečenie, bolo by tam určite aj ono. Bez ohľadu na vek vašich detí sú preto úložné priestory absolútnou nevyhnutnosťou detských izieb. Našťastie dnes existuje mnoho trikov, ktoré na seba neupozorňujú. Inšpirujte sa tipmi od skúsených dizajnérov.

Ako zariadiť detskú izbu
Detská izba

10 veľkých chýb pri zariaďovaní detskej izby

Každý rodič chce, aby dieťa malo izbu, ktorá bude vyhovovať jeho potrebám. Takú, v ktorej sa mu bude dobre oddychovať, ale aj hrať či robiť úlohy. Ba čo viac, v ideálnom prípade by mala slúžiť až do študentských čias.

Ako pripraviť písací stôl pre prváka
Detská izba

5 skvelých tipov, ako pripraviť písací stôl pre prváka

Zatiaľ čo stredoškoláci a vysokoškoláci prípravám nevenujú až takú pozornosť, prváčikovia sa na svoj nástup do školy nevedia dočkať. Rodičia sa tešia, no zároveň majú stres. Predsa len sa začína nová kapitola života ich malého potomka. Ako sa teda dobre pripraviť na prvé školské dni?

detská izba s kobercom
Detská izba

Čo by ste mali zvážiť pri výbere koberca do detskej izby?

Výber kobercov v obchodoch je obrovský. Vybrať ten správny je pre väčšinu ľudí tvrdým orieškom. Na prvý pohľad upúta hlavne vzhľad koberca. Čo ale jeho vlastnosti? Aký koberec bude v detskej izbe spĺňať parametre bezpečnosti, funkčnosti a praktického využitia? Prinášame vám prehľad toho, čo je nutné zvážiť pri výbere koberca do detskej izby.

Malý chlapec sype plastové kocky do krabice
Detská izba

Bezpečné a jednoduché tipy na čistenie detských hračiek. Ako vám pri tom pomôže mraznička?

Ak máte malé deti, detská izba alebo spoločenský priestor, kde sa najčastejšie hrajú, dostanú poriadne zabrať. Pri upratovaní však mnohokrát zabúdame na čistenie samotných hračiek, ktoré môžu slúžiť ako zdroj choroboplodných zárodkov. Či sú to plastové hračky, drevené, plyšové alebo látkové – všetky potrebujú raz za čas poriadnu očistu.

Haeuschen_fuer_Kinderzimmer_DIY_Wanddeko_Header01
Detská izba

Dekorácia do detskej izby: Domčeky na stenu

Krásna a originálna dekorácia - bez nej si nevieme predstaviť detské kráľovstvo. Poteší nielen detskú dušu, ale vďaka nej sa budú najmenší členovia rodiny cítiť príjemne.