Mousse (pena) z bielej čokolády s vaječným likérom a jahodami  …

Späť na článok: 1121601 16713/22577
   

Mousse (pena) z bielej čokolády s vaječným likérom a jahodami   2 žĺtky 1 vajce 150 g bielej čokolády 1 dcl vaječného likéru 2 plátky želatíny 300 ml šľahačky 500 g jahôd   Pracovný postup 1. Žĺtky a vajce vyšľahajte do peny. Pridajte roztopenú želatínu, ktorú ste si predtým namočili do studenej vody asi na 10 minút. 2. Pridajte roztopenú bielu čokoládu, vaječný likér a premiešajte. 3. Zľahka primiešajte vyšľahanú šľahačku a nechajte asi tri hodiny vychladiť v chladničke. 4. Jahody si nakrájajte na plátky, rozložte na tanier, pridajte trocha krému a ozdobte mätou a kvetom.

Zdieľať