Piškótové cesto robievam podľa osvedčeného jednoduchého receptu. Treba sa len držať pravidla jedna k jednej, čiže na 1 vajíčko dajte 1 polievkovú lyžicu kryštálového cukru a 1 kopcovanú lyžicu polohrubej múky. Keďže som spokojnejšia, keď sú koláče pekne urastené, pod 6 vajíčok nejdem (táto dávka platí pre plech s rozmermi 32 × 22 cm alebo tortovú formu s priemerom 24 cm). Žĺtky vyšľahajte s cukrom, až kým hmota nerobí „puf“ (malé bublinky). V tejto fáze môžete (no nemusíte) pridať zo 2 lyžice vlažnej vody a 1 dcl oleja a zašľahať ich do hmoty. Potom „nalyžičkujte“ múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec opatrne zapracujte sneh z bielkov. Pečte 15 až 20 minút pri teplote 180 °C.
Späť na článok: Sladké triky: Vychytávky do kuchyne, ktoré sa vždy zídu!
4/14