Hrniec s cenou za dizajn

13. 10. 2011 Zdieľať

Hrniec s názvom Pasta Pot, ktorý navrhol dizajnér Patrick Jouin pre francúzskeho šéfkuchára Alaina Ducassa, je nielen elegantný kastrólik, ale aj držiteľ dôležitej talianskej ceny za priemyselný dizajn Compasso d'Oro Award. (Toto prestížne ocenenie udeľuje už od roku 1954 nadácia pre taliansky dizajn ADI.)

 

V kónicky tvarovanej nádobe sa používa stará metóda varenia s malým množstvom vody, založená na princípe „koncentrácie“ – škrob uvoľnený z cestovín sa viaže s ostatnými potravinami, vďaka čomu sa chute nezriedia, ale zvýraznia. Pre inovatívny prístup a viaceré pozitívne charakteristiky dostal Pasta Pot XXII. cenu Compasso d’Oro s odôvodnením: „Za pozornosť venovanú rovnako celému procesu navrhovania, bez zamerania sa len na niektorú z jeho zložiek.“

Kategória: Aktuality
Tagy: Alessi
Zdieľať článok