Ragú z daniela s koreňovou zeleninou Obrázok č. 3 Potrebujete: 90 ml olivového oleja 3 červené cibule nakrájané na kocky 2 mrkvy nakrájané na kocky 2 petržleny nakrájané na kocky 6 rozpolených strúčikov cesnaku 800 g stehna z daniela nakrájaného na kocky 375 ml červeného vína 750 ml mäsového vývaru 2 × 400 g sterilizovaných krájaných paradajok 3 bobkové listy 1 lyžica kryštálového cukru Soľ Postup: Multicooker nastavte na FRY, rozohrejte olivový olej a opekajte stehno z daniela 3 až 4 minúty dohneda. Vyberte a dajte bokom. Na zvyšnom oleji pomaly opekajte mrkvu a petržlen (58 minút), potom pridajte cibuľu, cesnak a opečte dozlatista. Vráťte do hrnca stehno, zalejte vínom a varte 2 minúty. Keď sa víno vyvarí, pridajte vývar, paradajky, bobkové listy, cukor, soľ a premiešajte. Zatvorte, nastavte na STEW a nechajte dusiť 1,5 hodiny domäkka, raz obráťte. Podávajte s varenými zemiakmi.
Späť na článok: Súťaž: Vyhrajte 2x kuchynské spotrebiče Multicooker
2/5