Varená špargľa s maslom a strúhankou Obrázok č. 2 Potrebujete: 800 g zelenej špargle 125 g rozpusteného masla Štipka soli a čierneho korenia 1 kg nových zemiakov – umytých a uvarených v šupke Strúhanka Postup: Najprv olúpte špargľu a spodné časti odlomte – môžete ich použiť napríklad na prípravu špargľovej polievky. Do Multicookera nalejte 1,5 l vody, pridajte 1 lyžicu cukru, 1 dl citrónovej šťavy a trochu soli. Multicooker nastavte na funkciu BOIL, priveďte vodu do varu a na naparovacie sitko naukladajte špargľu. Môžete ju tiež variť zviazanú kuchynskou niťou v hrnci hlavičkami nahor tak, aby boli tesne nad tekutinou. Varte asi 3 až 5 minút. Špargľa by nemala byť pri zahryznutí príliš mäkká, ale pevná („al dente“). Odkvapkanú špargľu uložte rovnobežne na predhriaty tanier, prelejte maslom, posypte opraženou strúhankou. Ako prílohu podávajte nové zemiaky varené v šupke.
Späť na článok: Súťaž: Vyhrajte 2x kuchynské spotrebiče Multicooker
4/4