6 SPRÁVNE VYBAVENIE K správnej funkčnosti a užívateľskému komfortu kuchyne prispieva aj výber jednotlivých skriniek, políc a ich vnútorného vybavenia – rozdeľovníkov a ďalších systémov na uskladnenie potravín a kuchynského náradia. Základ je kuchyňu dimenzovať tak, aby ste vždy mali všetko po ruke. V posledných rokoch je trendom i maximálne využitie spodných skriniek. Dôvodom je dizajnové odľahčenie kuchynskej linky v hornej časti, ktorá sa dá poňať aj dekoratívne. Zaujímavé sú otvorené police a systémy, ktoré dotvoríte dózami s koreninami a trvanlivými potravinami alebo menšími dekoráciami. Stále obľúbeným riešením sú závesné koľajničky, ktoré sa upevňujú na kuchynskú zástenu. Do stropu nad kuchynský ostrov si zase môžete inštalovať rošt, z ktorého môže visieť najpoužívanejšie kuchynské náradie.
Späť na článok: 10 krokov k novej kuchyni: Ako ju naplánovať, aby ste predišli sklamaniu
5/11