Krehký tvarohový tarte s rebarborou cesto 200 g tvarohu 1 vajce 100 g cukru 8 PL mlieka vanilkový cukor 400 g polohrubej múky 8 PL oleja alebo 100 g masla štipka soli plnka 400 g rebarbory (= 3 až 4 stonky) 60 g trstinového cukru citrónová kôra maslo posýpka 70 g hrubej múky 60 g zmäknutého masla polovica vrecka vanilkového cukru 50 g kryštálového cukru 1. Zmiešajte tvaroh, vajíčka, olej (alebo maslo), cukor, soľ a mlieko. V ďalšej miske si zmiešajte múku s práškom do pečiva a postupne prisýpajte do tvarohovej hmoty. Vypracujte hladké cesto a asi na 20 minút ho odložte do chladničky. 2. Zo stoniek rebarbory odkrojte hornú časť a zo spodnej približne 3 cm. Olúpte ich a nakrájajte na kúsky hrubé približne 1 až 2 cm. Poduste na masle s cukrom a citrónovou kôrou. 3. Rozvaľkaným cestom vyložte vymastenú formu (alebo menšie formičky) a naplňte rebarborovou zmesou. Na vrch dajte posýpku a pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút.
Späť na článok: Čo možno neviete o rebarbore
4/6