Späť na článok: Pripravte si chutný obed s našimi dvoma receptami
1/4
Mousse (pena) z bielej čokolády s vaječným likérom a jahodami 2 žĺtky 1 vajce 150 g bielej čokolády 1 dcl vaječného likéru 2 plátky želatíny 300 ml šľahačky 500 g jahôd Pracovný postup 1. Žĺtky a vajce vyšľahajte do peny. Pridajte roztopenú želatínu, ktorú ste si predtým namočili do studenej vody asi na 10 minút. 2. Pridajte roztopenú bielu čokoládu, vaječný likér a premiešajte. 3. Zľahka primiešajte vyšľahanú šľahačku a nechajte asi tri hodiny vychladiť v chladničke. 4. Jahody si nakrájajte na plátky, rozložte na tanier, pridajte trocha krému a ozdobte mätou a kvetom.