Paštrnáková polievka so syrom a rascou Čo budete potrebovať • 15 g masla • 1 cibuľu • 1 čajovú lyžičku rasce • 75 g nakrájaného feniklu (nemusí byť, môžete ho nahradiť stonkou zeleru) • 75 g nakrájaných zemiakov • 350 g nakrájaného paštrnáku • 1 liter zeleninového vývaru • 50 g strúhaného syra (čedar alebo gouda s parmezánom v pomere 2 : 1) • soľ a čierne korenie na ozdobenie • strúhaný syr alebo rascu (prípadne chrumkavú praženú cibuľku) Pracovný postup 1. Na masle jemne upražte cibuľku s rascou domäkka. Pridajte fenikel a zemiaky a opekajte ešte 2 až 3 minúty. 2. Doplňte paštrnák, trocha posoľte a okoreňte. Zmes duste 1 až 2 minúty. Prilejte vývar, priveďte do varu, prikryte a varte na miernom ohni 20 až 25 minút. Po uvarení trocha ochlaďte a rozmixujte ponorným mixérom dohladka (ak nemáte ponorný, tak prelejte polievku do kuchynského robota a zmixujte, potom vlejte späť do hrnca). 3. Do ešte teplej polievky vmiešajte syr a miešajte, kým sa neroztaví (ak treba, p
Späť na článok: Uvarte si s nami menu na nedeľný obed
2/6