Losos s bylinkovou omáčkou Čo budete potrebovať • lososa • maslo • hrubozrnnú morskú soľ • citrón na omáčku • 250 ml sladkej smotany • šťavu z polovice citróna • hrubozrnnú morskú soľ a čierne korenie • zmes čerstvých byliniek (petržlenovú vňať, kôpor, pažítku, bazalku, tymian) • strúčik cesnaku Pracovný postup 1. Lososa posoľte a pokvapkajte citrónom. Navrch poukladajte vločky masla. Poukladajte na plech (na papier na pečenie) a pečte v rúre pri 200 °C asi 40 minút (prvých 20 minút lososa prikryte alobalom). 2. Medzitým si pripravte omáčku. V nádobe ručným mixérom v troške smotany zmixujte zmes byliniek s cesnakom a hrubozrnnou soľou. V rajničke na masle zohrejte zvyšok smotany, primiešajte do nej zmixovanú bylinkovú zmes a nechajte prejsť varom. Za stáleho miešania vlejte citrónovú šťavu. Ak potrebujete omáčku zahustiť, vmiešajte do nej dva rozšľahané žĺtky. Dochuťte čiernym korením a soľou. 3. Na tanieri lososa prelejte omáčkou. Podávajte s pečenými zemiakm
Späť na článok: Uvarte si s nami menu na nedeľný obed
4/6