Kura so slaninou a jablkom na tymiáne 4 porcie…

Späť na článok: Varíme a pečieme s jablkom 2/5
    Kura so slaninou a jablkom na tymiáne

4 porcie

Príprava: 15 minút
Varenie: 35 minút

Sýte, výživné jedlo, v ktorom výraznú chuť mäsa so slaninou zjemňuje čerstvý tymián a jablko.

Čo budete potrebovať
	450 g malých zemiakov
	3 lyžice olivového oleja
	4 umyté kuracie prsia (asi 350 g)
	¼ lyžičky soli
	čerstvo pomleté čierne korenie
	lyžičku červenej mletej papriky
	30 g masla
	80 g na kocky nakrájanej prerastenej slaniny
	1 stredne veľkú nakrájanú cibuľu
	1 veľký roztlačený strúčik cesnaku
	1 veľké ošúpané a na kocky nakrájané dezertné jablko
	400 g konzervovaných krájaných rajčín
	1 malý konárik čerstvého tymianu (alebo lyžičku sušeného)
	1 lyžicu worcesterskej omáčky
	3 lyžice nakrájanej petržlenovej vňate

Postup práce
1.	Očistené a nakrájané zemiaky 10 minút povarte. Vo veľkej ťažkej panvici rozpáľte 2 lyžice oleja a zemiaky na ňom do zlatista opečte a preložte na tanier.
2.	Kuracie prsia, pokrájané na menšie plátky, trocha naklepte, posoľte a okoreňte

Kura so slaninou a jablkom na tymiáne 4 porcie Príprava: 15 minút Varenie: 35 minút Sýte, výživné jedlo, v ktorom výraznú chuť mäsa so slaninou zjemňuje čerstvý tymián a jablko. Čo budete potrebovať 450 g malých zemiakov 3 lyžice olivového oleja 4 umyté kuracie prsia (asi 350 g) ¼ lyžičky soli čerstvo pomleté čierne korenie lyžičku červenej mletej papriky 30 g masla 80 g na kocky nakrájanej prerastenej slaniny 1 stredne veľkú nakrájanú cibuľu 1 veľký roztlačený strúčik cesnaku 1 veľké ošúpané a na kocky nakrájané dezertné jablko 400 g konzervovaných krájaných rajčín 1 malý konárik čerstvého tymianu (alebo lyžičku sušeného) 1 lyžicu worcesterskej omáčky 3 lyžice nakrájanej petržlenovej vňate Postup práce 1. Očistené a nakrájané zemiaky 10 minút povarte. Vo veľkej ťažkej panvici rozpáľte 2 lyžice oleja a zemiaky na ňom do zlatista opečte a preložte na tanier. 2. Kuracie prsia, pokrájané na menšie plátky, trocha naklepte, posoľte a okoreňte

Zdieľať