Kura so slaninou a jablkom na tymiáne 4 porcie Príprava: 15 minút Varenie: 35 minút Sýte, výživné jedlo, v ktorom výraznú chuť mäsa so slaninou zjemňuje čerstvý tymián a jablko. Čo budete potrebovať 450 g malých zemiakov 3 lyžice olivového oleja 4 umyté kuracie prsia (asi 350 g) ¼ lyžičky soli čerstvo pomleté čierne korenie lyžičku červenej mletej papriky 30 g masla 80 g na kocky nakrájanej prerastenej slaniny 1 stredne veľkú nakrájanú cibuľu 1 veľký roztlačený strúčik cesnaku 1 veľké ošúpané a na kocky nakrájané dezertné jablko 400 g konzervovaných krájaných rajčín 1 malý konárik čerstvého tymianu (alebo lyžičku sušeného) 1 lyžicu worcesterskej omáčky 3 lyžice nakrájanej petržlenovej vňate Postup práce 1. Očistené a nakrájané zemiaky 10 minút povarte. Vo veľkej ťažkej panvici rozpáľte 2 lyžice oleja a zemiaky na ňom do zlatista opečte a preložte na tanier. 2. Kuracie prsia, pokrájané na menšie plátky, trocha naklepte, posoľte a okoreňte
Späť na článok: Varíme a pečieme s jablkom
2/5