Jablkový koláč Tento šťavnatý koláč patrí k najlepším jablkovým koláčom a pripomína vôňu domova. Postup práce 1. Na doske rýchlo zmieste hladkú múku s práškom do pečiva, maslom, vajcom, cukrom a štipkou soli na vláčne cesto (vodu pridajte podľa potreby). Vyvaľkané cesto uložte na vymastený plech (alebo na papier na pečenie), popichajte vidličkou a posypte strúhankou alebo mletými orechmi. 2. Očistené a nastrúhané jablká rozložte na cesto, posypte kryštálovým cukrom a škoricou. 3. Z bielkov so štipkou soli vyšľahajte tuhý sneh. Postupne pridávajte cukor, žĺtky a múku. Cesto vylejte na jablká a koláč pečte v rúre vyhriatej na 200 ˚C približne 40 minút. 4. Po upečení ešte na plechu nakrájajte a posypte práškovým cukrom. Príprava: 30 minút Pečenie: 40 minút Čo budete potrebovať cesto 30 dkg hladkej múky štipku soli 130 g margarínu (alebo masla) 50 g práškového cukru 1 vajce 1 prášok do pečiva trochu vody plnka 1 kg jabĺk kryštálový hnedý trstinový c
Späť na článok: Varíme a pečieme s jablkom
4/5