Zariaďovanie podkrovia

02. 09. 2010
Zdieľať

Určujúcim momentom pri zariaďovaní podkrovia je tvar strechy a výška nadmurovky. Ak si vyberáte zo širokej ponuky nábytku, ktorý sa hodí pod šikmý strop, je vhodné zistiť si sklon strechy, aby zošikmenie strechy a nábytku bolo v rovnakom uhle. Inak nevyužijete jeho potenciál a očakávaný efekt sa stratí.


Zariaďovanie podkrovia

280885
VELUX

Štandardné zariadenie kuchyne je možné využiť , ak sa kuchynská linka umiestni do vnútra dispozície, kde je už dostatočná svetlá výška a miesto pod šikminami sa využije ako jedáleň. Vždy treba myslieť na to, že pri práci v kuchyni je človek vzpriamený a často sa nakláňa dopredu nad kuchynskú dosku. Preto treba zvažovať umiestnenie kuchynskej linky v súvislosti s danými šikminami.

 


Zariaďovanie podkrovia

280875
VELUX


Zariaďovanie podkrovia

280863
IKEA


Zariaďovanie podkrovia

280873

  Šatník pod šikminami? Táto veta znie pre mnohých ako utópia. Niekedy však stačí len viac porozmýšľať a aj z hotových prvkov sa dá vyskladať praktické riešenie. Šikmina vytvára vhodný priestor na umiestnenie schodiska. Pozor si treba dať na dostatočnú svetlú výšku nad podestou a tiež nad ramenom schodiska.


Zariaďovanie podkrovia

280886

Inšpirácia na využitie podkrovných šikmín na viacúrovňové alebo viacvrstvové riešenie šatníka. Prehľadné a ľahko dostupné.

 

Priestor po obvode dispozície podkrovia je škoda zatvoriť za prímurovku, pretože ponúka možnosť vytvoriť dômyselné a praktické odkladacie priestory. Rovnako netreba zbytočne zatvárať priestor pod hrebeňom strechy. Ak to výška strechy dovolí, využite toto miesto na spanie, možno príležitostné alebo pre deti. Tiež tam môže byť zaujímavá knižnica s tichým kútom na čítanie.

Tip: Ak to bude aspoň trocha možné, nechajte aspoň časť šikminy nazastavanú. Celý priestor tým opticky získa viac vzduchu, elegancie a bude pôsobiť veľkoryso. Zvlášť ak máte nízku alebo žiadnu pomúrnicu, nelámte si hlavu, čo s tým, a nechajte ju tak. Je to ideálne miesto na efektné dekorácie.

 


Zariaďovanie podkrovia

280874


Zariaďovanie podkrovia

280876
VELUX

V kúpeľni s vyššou pomúrnicou je možné umiestniť umývadlo aj priamo na pomúrnicovú stenu. Ak sa tam však nenachádza strešné okno, ktorého konštrukcia posúva dolný okraj šikminy trocha ďalej. Ak sa rozhodnete pre umiestnenie vane alebo sprchy pod šikmú strechu, treba myslieť na vhodnú vodoodolnú úpravu povrchu šikmého stropu, pretože kvapky vody sa tam určite dostanú.

ZDROJ: časopis môj dom JAGA GROUP, s.r.o. 

Kategória: Nezaradené
Tagy: bývanie podkrovie
Zdieľať článok

Diskusia