Zariadili si inteligentnú domácnosť. A nestačili sa diviť

26. 06. 2018 Zdieľať

Štvorčlenná rodina z Bratislavy sa rozhodla zmodernizovať svoj domov. Želali si pohodlie a úspory, a to finančné i časové.

Ďalšou požiadavkou bolo kvalitnejšie zabezpečenie domu a jednoduchšie ovládanie tieniacej techniky i brán, aby si s tým poradili aj deti. A tak si Šubrtovci na radu známeho zariadili tzv. inteligentnú domácnosť. Tomu, čo sa potom s ich domovom stalo, nemôžu dodnes uveriť. 

Rodina býva v dome so záhradou na okraji Bratislavy, a jak pán Šubrt rád hovorieva, vždy sa snažili investovať do kvalitného vybavenia. S rastúcimi deťmi a zmenou životného štýlu, ktorý zahŕňa predovšetkým používanie inteligentných technológií, ale i pre časovo náročnejšiu prácu (obaja manželia podnikajú) začali premýšľať nad tým, ako si svoj domov viac užiť a minimalizovať čas strávený jeho údržbou či kontrolou. A ako sa to skončilo?


Zariadili si inteligentnú domácnosť. A nestačili sa diviť

2205717
Somfy, spol. s r. o.

„Nakoniec nás presvedčila skúsenosť – známy nám na deň požičal svoj byt, v ktorom sme si mohli všetko vyskúšať. Čo nás najviac bavilo? Úprimne, ovládanie cez smartfón. Stačí doslova jeden dotyk a žalúzie sa stiahnu, svetlá rozsvietia, garáž sa otvorí. Deťom môžeme na diaľku odomknúť dvere, zobudiť ich vytiahnutím roliet alebo skontrolovať, či všade zhasli,“ hovorí nadšene pani Šubrtová. Podľa nej rozhodnutie automatizovať domácnosť zmenilo ich rodine život. „Pretože nakoniec sú to detaily, čo robí váš deň pohodovým alebo naopak. Takže áno, zdanlivo banálne veci, nenápadné detaily, ako je jednoduché ovládanie celej domácnosti, jej kontrola umožnená spätnou väzbou či nastavené správanie tienenia napríklad podľa spotreby energií, sú tým, čo má silu pozitívne ovplyvniť každý váš deň,“ súhlasne dodáva pán Šubrt, ktorý spočítal, že im ovládanie domácnosti odkiaľkoľvek ušetrí mesačne až 30 hodín. „A to je skvelé číslo! Zase som začala cvičiť a chodiť s manželom na rôzne kultúrne akcie,“ usmieva sa pani Šubrtová. 


Zariadili si inteligentnú domácnosť. A nestačili sa diviť

2205715
Somfy, spol. s r. o.

A aký systém si Šubrtovci vybrali? TaHoma od Somfy. Riaďte celú digitálnu domácnosť a do-hliadajte na ňu internet pomocou počítača, tabletu alebo smartfónu, či už z domova, alebo z druhého konca sveta. Prostredníctvom scenárov a kalendára, ktoré TaHoma Premium po-núka, si nastavíte správanie domu podľa svojho životného štýlu, takže budete pohodlne kon-trolovať a ovládať tienenie v dome, exteriérové tienenie zimnej záhrady alebo záhradnej pergoly, vchodové brány, domové videotelefóny, osvetlenie a rovnako aj úspory energie – ľahko si nastavíte ovládanie termostatov, riadiacich systémov a senzorov.

Systém TaHoma Premium vás ochráni pred vlámaním. Kamery, detektory a senzory zaistia bezprostrednú kontrolu domu a automatické nastavenie rozsvietenia svetiel a spustenia ža-lúzií vytvorí dojem, že ste stále doma.


Zariadili si inteligentnú domácnosť. A nestačili sa diviť

2205721
Somfy, spol. s r. o.

PS: Akákoľvek podoba so skutočnými osobami alebo udalosťami je čisto náhodná. Alebo je to znamenie, že si máte inteligentnú domácnosť zariadiť aj vy. 

www.somfy.sk 

ZDROJ: PR článok spoločnosti Somfy, spol. s r. o.

Kategória: Bývanie
Tagy: inteligentná domácnosť
Zdieľať článok