Poradňa s odborníkom

01. 12. 2010
Zdieľať

Už viac ako rok môžu zákazníci SPP využívať špecializovanú internetovú stránku www.sppporadimevam.sk, ktorá ponúka množstvo informácií o úsporách energie súvisiacej so zemným plynom v domácnostiach. Táto stránka sa doposiaľ stretla s veľmi pozitívnym ohlasom. S cieľom vyriešiť konkrétne problémy zákazníkov sme ju v septembri tohto roka doplnili o ďalšiu interaktívnu aplikáciu, ktorou je Poradňa s odborníkom.

— Advertorial spoločnosti Slovenský plynárenský priemysel, a. s. —


Táto on-line poradňa vám pomôže vyriešiť akýkoľvek problém či otázku týkajúcu sa úspory energie, vykurovania, finančnej podpory EkoFondu alebo využitia zemného plynu v doprave. Ak ste niekedy hľadali odpovede na otázky súvisiace so spomínanými témami, vo väčšine prípadov ste boli odkázaní na pasívnu formu vyhľadávania – surfovanie po internete či listovanie v množstve časopisov. V lepšom prípade sa týmto spôsobom dostanete k všeobecným informáciám, ktoré vám však zväčša konkrétny problém vyriešiť nepomôžu. Vždy sa vynárajú ďalšie otázky, na ktoré vedia nájsť odpoveď len odborníci. Ako a kde ich však nájsť? Túto otázku sme vyriešili za vás – ponúkame vám know-how našich špecialistov.


Na správne a odborné zodpovedanie otázok sú vám k dispozícii traja poradcovia – Juraj Sciranko, technický špecialista SPP, Hana Šipošová, projektová koordinátorka EkoFond, n. f., a Jan Laluch, obchodný manažér predaja CNG.



Poradňa s odborníkom

296142
Daniel Veselský

Stačí jednoducho kliknúť na Poradňu, ktorú nájdete v sekcii Tipy a rady. Vyberte si oblasť, do ktorej by ste zaradili vašu otázku, a naformulovanú ju spolu s kontaktnými údajmi zadajte do pripraveného systému. Najneskôr do 48 hodín dostanete do vašej e-mailovej schránky odpoveď. Nemusíte sa obávať zneužitia vašich údajov, ani toho, že otázka nebude zodpovedaná. Naši poradcovia pristupujú k žiadostiam zákazníkov veľmi zodpovedne a nijaká z otázok neskončí v elektronickom koši. Ak súhlasíte s publikovaním vašej otázky na webovej stránke, stane sa spolu s odpoveďou súčasťou archívu otázok. Tak bude k dispozícii všetkým čitateľom stránky, ale najmä tým, ktorí sa stretli s rovnakým problémom.


Mysleli sme aj na tých z vás, ktorí uprednostňujú iný spôsob komunikácie a chcú sa dozvedieť viac prostredníctvom telefonického rozhovoru. V rámci on-line Poradne preto môžete k svojej otázke zadať aj vaše telefónne číslo a náš odborník vás osloví.


On-line interaktívna poradňa je veľmi prehľadne usporiadaná, vybrať si môžete z nasledujúcich oblastí:
• Vykurovanie a ohrev vody zemným plynom
V tejto oblasti zistíte, aký plynový spotrebič je pre váš objekt najvhodnejší – klasický kotol, nízkoteplotný kotol, kondenzačný kotol, bojler, prietokový ohrievač či gamatky. Máte možnosť dozvedieť sa, akú výšku úspor získate výmenou vykurovacieho zariadenia a orientačne si vypočítať spotrebu zemného plynu.
• Vykurovacie systémy na zemný plyn
Ak sa neviete rozhodnúť, či zvoliť podlahové vykurovanie, radiátory alebo konvektory, stačí zadať otázku. Každá stavba je jedinečná, preto správnu voľbu vykurovacieho systému ovplyvňujú individuálne vlastnosti objektu. Výber vykurovacej sústavy podmieňujú stavebné požiadavky, požiadavky na vykurovací systém a prevádzkové náklady. Zistite, ktorý vykurovací systém je pre váš objekt navhodnejší.
• Možnosti úspor pri vykurovaní
Zdá sa vám, že vaše účty za energiu sú príliš vysoké a pátrate, kde sa dá vo vašej domácnosti ešte ušetriť? Poraďte sa s naším špecialistom o opatreniach na zníženie spotreby energie.
• Aktuálne programy EkoFondu
EkoFond, n. f., má v súčasnosti vyhlásených niekoľko programov, na základe ktorých môžete získať financie na úsporné opatrenia. Postup pri podávaní žiadosti, podmienky vyplatenia finančných prostriedkov a ďalšie informácie sa dozviete, ak svoju otázku zaradíte do tejto oblasti.
• Doprava na zemný plyn
CNG – stlačený zemný plyn je ekologické palivo, ktoré je ekonomicky výhodné a bezpečné. Túto oblasť môžete využiť, ak vám nepostačujú informácie uvedené na našej stránke www.spp.sk.
• Ostatné
Ak máte otázku iného charakteru, ktorá sa netýka energetického poradenstva, programov EkoFondu ani stlačeného zemného plynu, zadajte ju a odpoveď na ňu dostanete od odborníkov zo zákazníckej linky SPP.


Kategória: Nezaradené
Tagy: ekologia energie plyn spp
Zdieľať článok

Diskusia