Ušetrite teraz na rekonštrukciách dvakrát

15. 02. 2016
Zdieľať

Slováci sa považujú za dobrých domácich majstrov. Do plánovaných rekonštrukcií sa púšťajú najčastejšie svojpomocne za asistencie rodiny, priateľov, prípadne len s menšou pomocou od remeselníka. Vyplýva to z prieskumu, ktorý pre Poštovú banku zrealizovala agentúra 2muse. Mnohí z nás využívajú toto prechodné obdobie, keď je počasie premenlivé na to, aby si zrekonštruovali interiér svojich domov či bytov. Na financovaní týchto rekonštrukcií pritom môžeme aktuálne ušetriť ešte viac vďaka výpredaju pôžičiek.

Úver z banky býva často našou prvou voľbou pri rekonštrukcii bývania. A to hlavne vtedy, keď nemáme nasporenú potrebnú sumu peňazí na to, aby sme nový nábytok, spotrebiče či maľovanie alebo výmenu okien zafinancovali z „vlastného vrecka“. Väčšina z nás, ktorí potrebujeme peniaze na rekonštrukciu, pritom uprednostňujeme spotrebný úver pred hypotékou.

Aké sú najčastejšie dôvody pre výber spotrebného úveru?
–  nemusíme zakladať nehnuteľnosť,
–  vybavíme si ho jednoducho a rýchlo, 
–  nepotrebujeme predložiť potvrdenie o príjme, väčšinou nám postačí občiansky preukaz
–  peniaze môžeme použiť na čokoľvek, pretože spotrebný úver je bezúčelový.

Tých, ktorí sa snažia ušetriť pri rekonštrukciách a robia si niektoré práce sami či s pomocou blízkych, poteší správa, že teraz majú možnosť ušetriť stovky eur vo výpredaji pôžičiek. Poštová banka totiž umožňuje klientom získať až 30 %-nú zľavu z úroku pri spotrebnom úvere Dobrá pôžička. Napríklad ak do 31. marca 2016 požiadate o spotrebný úver Dobrá pôžička vo výške 5 000 eur so splatnosťou 8 rokov, vďaka zľave z úroku môžete ušetriť až 1 082 eur. Výška konečnej zľavy pritom rastie spolu s objemom čerpaného úveru.

O schválení úverov sa záujemcovia dozvedia spravidla v priebehu niekoľkých minút. Výška úrokovej sadzby pri Dobrej pôžičke, ale aj konsolidačnom úvere Lepšia splátka určenom na splatenie starších a menej výhodných úverov, je už od 7,90 % p. a. Výpredaj pôžičiek v Poštovej banke trvá až do 31. marca 2016. Bližšie informácie o produktoch nájdete na www.postovabanka.sk.

RPMN: Pri Dobrej pôžičke vo výške 5 000 €, s úrokovou sadzbou 9,90 % p. a., s počtom mesačných splátok 95  vo výške 76,14 € a s poslednou 96. splátkou vo výške 75,30 €, bez poplatku za poskytnutie úveru je RPMN vo výške 10,40 % a celková suma, ktorú musí spotrebiteľ zaplatiť, je 7 308,60 €. V úrokovej sadzbe 9,90 % p.a. je už zohľadnená zľava z úrokovej sadzby. Na schválenie a poskytnutie pôžičky nie je právny nárok.

Kategória: Legislatíva a financovanie
Zdieľať článok

Diskusia