Radíme: Týmto chybám sa pri poistení vyhnite. Ušetríte veľa peňazí

16. 05. 2016
Zdieľať

Roky som platil poistku, a keď prišla poistná udalosť, poisťovňa mi nezaplatila takmer nič. Takáto skúsenosť ľudí je často spôsobená tým, že nevedia, čo presne a v akom rozsahu majú poistené. Najčastejšou chybou pri poistení majetku je takzvané podpoistenie.

K podpoisteniu dochádza, keď je poistná suma nastavená nižšie, ako je skutočná hodnota majetku. Práve preto sa môže stať, že v prípade poistnej udalosti poistné plnenie nestačí na pokrytie výdavkov na obnovu. 

Hrozbu podpoistenia môže naznačiť už samotná dĺžka poistnej zmluvy. Podľa štatistík poisťovne Generali je priemerná dĺžka zmluvy pri poistení majetku 7 rokov. Rekordérom je poistná zmluva, uzatvorená už pred 50 rokmi!


Péter Lukács, vrchný riaditeľ Úseku poistenia majetku poisťovne Generali.

Péter Lukács, vrchný riaditeľ Úseku poistenia majetku poisťovne Generali.

„Klientom preto odporúčame, aby poistné zmluvy pravidelne prehodnocovali a v prípade, že svoj majetok zveľadili, aby zvýšili aj poistnú sumu. Budú si tak istí, že v prípade poistnej udalosti im poistné krytie vystačí na opätovné nadobudnutie nehnuteľnosti či vybavenia domácnosti v potrebnej hodnote,“ hovorí  Péter Lukács, vrchný riaditeľ Úseku poistenia majetku.

Podobným problémom sa vyhnete, ak si poistíte nehnuteľnosť aj domácnosť na ich aktuálnu, novú hodnotu. V poisťovni Generali vám navyše pri stanovení poistnej sumy nehnuteľnosti vedia stanoviť odporúčanú poistnú sumu, vďaka čomu sa vyhnete podpoisteniu. Poisťovňa Generali ponúka poistenie domácnosti a nehnuteľnosti DOMino Extra, vďaka ktorému si zložíte poistenie majetku presne podľa vašich potrieb. K poisteniu si totiž môžete pripoistiť až 18 ďalších rizík. Napríklad pripoistenie Záhrada preplatí záhradu zničenú víchricou či požiarom, vďaka pripoisteniu Smart si môžete zasa poistiť moderné technológie, napríklad aj proti obliatiu tekutinou.

Vypočítajte si cenu poistenia majetku na www.dominoextra.sk a ste v hre o 5x 100€  na nákup elektroniky. 

PR článok spoločnosti Generali Poisťovňa, a. s. 

Kategória: Legislatíva a financovanie
Zdieľať článok

Diskusia