Takto môže okolie ovplyvniť cenu vášho bytu

27. 05. 2016
Zdieľať

Viac menej intímne vnútrobloky, komunitné záhrady, nie príliš drahé parkovanie, možnosť meniť pri výstavbe vnútorné dispozície a samozrejmé dobrá, hoci aj uvádzacia cena, aby sa zmestila do limitu hypotéky – to sú podľa developerov najčastejšie preferencie, s ktorými za nimi prichádzajú záujemcovia o byt.

Ľudia vyhľadávajú prírodu, oddychové zóny, uprednostňujú bytovky s nižším počtom podlaží. A tiež lokality s dobrou dopravnou dostupnosťou – najlepšie mestskou hromadnou dopravou. Poradie priorít máva každý zoradené inak. Existujú však základné požiadavky, ktoré by okrem už vyššie spomenutých kupujúci mal mať.

Okolie a jeho vybavenosť je kľúčom k dobrému bývaniu

Napriek krásnym vizualizáciám, vždy je lepšie si všetko preveriť. Nie je až také dôležité, či bude v dosahu supermarket, alebo pošta – s dochádzaním do nich sa vysporiadate. Existujú ešte dôležitejšie parametre a developeri o nich príliš nehovoria. Vedia prečo. Bude zastávka dostatočne blízko a dostupná tak, že vaše dieťa časom bezpečne zájde na autobus do školy aj samé? Nestavajú vysnívané detské ihrisko na najmenej bonitnom pozemku pár (doslova) metrov od rušnej cesty, po ktorej budú minimálne v čase budovania lokality chodiť nákladiaky? Oddelia komunitnú záhradku od psích a mačacích miláčikov a budú mať títo niekde samostatný a bezpečný výbeh? To všetko bude rozhodovať o kvalite vášho života, keď sa lokalita zabýva. 

Neunáhlite sa však ani s nájomnou zmluvou a uistite sa, že ste ste oboznámení zo všetkými jej bodmi. Prečítajte si, čo by mala obsahovať nájomná zmluva

Byt samotný však je na prvom mieste

Možnosť meniť dispozície priečok je určite zaujímavá. Architekti však upozorňujú, že sa pri ich posúvaní robia chyby. Zvyčajne sa totiž uberá miesto napríklad detským izbám, ktoré neskôr, najmä v tínejdžerskom veku nemusia spĺňať svoju funkciu.

Zaoberať sa treba najmä svetelnými podmienkami a vetraním. Má napríklad kuchyňa či kúpeľňa okno? Budete mať kam dať v detskej izbe pracovný stôl, aby mal dostatok denného svetla? V ktorej izbe vás bude zobúdzať ranné slnko a ako je zabezpečené, aby sa v lete byt neprehrieval? Na prvý pohľad ide o drobnosti, ktoré však pri každodennom užívaní bytu získavajú na váhe viac, ako ostatné. Široká ponuka nehnuteľností vám dáva krídla, čo sa týka výberu, no nepomomeňte ani vyššie spomenuté.

ZDROJ PR článok spoločnosti Gurkuda s.r.o. 

Kategória: Legislatíva a financovanie
Zdieľať článok

Diskusia