Zariaďte si interiér v štýle, ktorý sa zaručene “neokuká”

11. 07. 2016
Zdieľať

Stalo sa vám už niekedy, že ste našli časopis s fotografiami interiéru spred dekád, ktoré by pokojne mohli vyhrávať ocenenia za modernosť aj dnes? Klasický štýl pri zariaďovaní príbytku je štýl, ktorý vám vydrží roky a hravo prežije prechodné trendy. Aké interiérové vylepšenia, materiály, farby a vzory starostlivo vybrať, aby ste nábytok nemuseli meniť každé dva roky?

Nepodliehajte trendom, vsaďte na to, čo bude zaručene fungovať navždy.

Večne aktuálne prírodné materiály

Drevo, kameň, tehla, mramor a prírodné materiály ako bavlna nikdy nevýjdu z módy a pôsobia aktuálne aj po rokoch. Tieto materiály reprezentujú silu a pretrvávajúcu krásu.

Funkčné zariadenie, ktoré nekričí

Vyhýbajte sa kričiacim trendom a bytovým doplnkom, ktoré sú príliš ornamentálne, opulentné, alebo sledujú krátkodobé návraty k špecifickým obdobiam z histórie. Samozrejme, pokiaľ to nie je váš osobný vkus, ktorý vás vystihuje už niekoľko rokov, alebo srdcovka. Takéto bytové zariadenie vás rýchlo omrzí a vy budete musieť zariaďovať nanovo. 


Zariaďte si interiér v štýle, ktorý sa zaručene “neokuká”

Zariaďte si interiér v štýle, ktorý sa zaručene “neokuká”

Kombinovanie rôznych období a štýlov s citom

Samozrejme, doplnky z rôznych období sa nevylučujú a dajú hravo skombinovať. Masívna pohovka z medzivojnového obdobia pred neutrálnou stenou krásne vynikne, a takúto oddychovú zónu môžete obzvláštniť moderným umeleckým dielom. Ak ale nemáte dizajnové oko vy, radšej si nechajte poradiť odborníkom. 

Investujte aspoň do jedného kúsku zo starožitníctva

Katalógové vybavenie domova má jednu nevýhodu – môže sa vám stať, že podobné zariadenie zvolí aj niekto iný. Čo tak ozvláštniť váš interiérový dizajn nejakým originálnym historickým kúskom, ktorý mu navyše dodá “príbeh”. Správnym zakomponovaním sa môže aj z nábytku z antikvariátu stať nadčasový kúsok. Starožitnosti nie sú až také nedostupné, ako by sa zdalo. Stačí, aby mal nábytok viac ako sto rokov a už je považovaný za starožitnosť.

Neexperimentujte príliš s farbami

Dajte si pozor, aby “trendy” a výrazné farby neboli vo vašej domácnosti dominantou, ale skôr priestor oživovali. Ak zariaďujete, vyberajte radšej neutrálne farebnosti. Tie vedia priestor zvýrazniť bez toho, aby ho prekričali. Biela, šedá, béžová, prírodné tóny. Základné vybavenie ako podlaha, kuchynský kabinet alebo spotrebiče, či naopak najdrahšie vybavenie ako sedacia súprava, by malo prežiť roky. Aby ste s ním vydržali aj po vizuálnej stránke, voľte vo farbách klasiku.


Zariaďte si interiér v štýle, ktorý sa zaručene “neokuká”

Zariaďte si interiér v štýle, ktorý sa zaručene “neokuká”

Trendov sa nebojte, ale používajte ich ako akcent

Je rozdiel, či odvážny károvaný vzor aplikujete na celý poťah vašej pohovky, alebo ním zvýrazníte iba vankúše. Malé doplnky sa dajú ľahko vymeniť, keď vás prestanú baviť (alebo keď sa trend raz pominie). Ak ste sa toto leto zamilovali do modrožltých pásikov, kúpte si malý koberček v tejto farebnosti. Ak sa vám bude páčiť aj o rok či dva, pokojne pridajte ďalší predmet. 

Nepodliehajte krátkodobým môdnym výstrelkom. Tieto tipy budú aktuálne stále. Tak ako Garancie od Raiffeisen bank, s ktorou máte výbery a vklady na pobočke zadarmo, kartu k účtu na počkanie a platby kartou, ako inak, tiež navždy ZADARMO. Ak to nesplníme, dostanete rovných 100 eur ako náhradu. Za to sa už dá kúpiť aj niečo pekné do bytu.

ZDROJ PR článok spoločnosti Tatra banka, a. s., odštepný závod Raiffeisen banka

 

Kategória: Legislatíva a financovanie
Zdieľať článok

Diskusia