Komplexné poistenie pre kompletné katastrofy u vás doma

19. 09. 2016
Zdieľať

Dom, domov, domácnosť. Nemýľte si pojmy, zvlášť, ak riešite poistenie svojho majetku. Zároveň nezabudnite, že ako majiteľ nehnuteľnosti nesiete za svoj majetok aj určitú zodpovednosť. Preto nie je na škodu chrániť sa aj poistením zodpovednosti za škodu. Nemusí ísť hneď o katastrofu, poistná ochrana príde vhod aj v bežnom živote.

Nehnuteľnosti ako rodinný dom alebo byt často nazývame domovom – najmä, keď sa nám tieto „štyri steny so strechou nad hlavou“ podarí útulne zabývať. Všetko zariadenie a veci osobnej potreby, ktoré nám v dome pomôžu vytvoriť útulnú atmosféru, predstavujú domácnosť. Predmetom poistenia domácnosti sú hnuteľné veci, ktoré tvoria zariadenie bytu/domu a slúžia k osobnej potrebe členov domácnosti, vrátane vecí vypožičaných alebo prenajatých. Patrí sem spotrebná elektronika, športové potreby, ale aj veci umeleckej alebo historickej hodnoty či zberateľského záujmu. Váš majetok môže mať rôznu hodnotu, poistenie zas rôzny rozsah krytia a limity plnenia. To je potrebné brať do úvahy pri stanovení výšky poistnej sumy. Ak by bola príliš nízka, platili by ste síce nižšie poistné, no v prípade škodovej udalosti by vám hrozilo riziko nedostatočného poistného plnenia. Na druhej strane je však dôležité, aby ste neplatili za niečo, čo nepotrebujete a zbytočne tak nemíňali svoje peniaze. 


Komplexné poistenie pre kompletné katastrofy u vás doma

1831837
isifa/shutterstock

Vo Wüstenrot poisťovni vyriešite jednou zmluvou poistenie bytu, domu, celého vybavenia domácnosti, aj zodpovednosti za škodu. Už v základe poistenia máte k dispozícii široké poistné krytie, ktoré zahŕňa živelnú udalosť (požiar, výbuch, úder blesku, náraz alebo pád letiaceho telesa, víchricu, krupobitie, zosuv pôdy, zrútenie skál, lavín, pád stromov, stožiarov, ťarchu snehu alebo námrazy, náraz vozidla, dym, nadzvukovú vlnu, zemetrasenie, povodeň alebo záplavu, vodu unikajúcu z vodovodných zariadení), krádež vlámaním alebo lúpežným prepadnutím, vnútorný vandalizmus, skrat na elektromotore, ako aj poškodenie vonkajších dverí, zámkov, bezpečnostného a tabuľového skla. Samozrejme, poistená nehnuteľnosť a domácnosť musia byť zabezpečené spôsobom primeraným výške dojednanej poistnej sumy. 


Komplexné poistenie pre kompletné katastrofy u vás doma

1831841
isifa/shutterstock

Prírodné živly ani zlodeji vám svoju návštevu neohlásia. Neodkladajte poistenie na neskôr, aby nebolo príliš neskoro. Poistnú ochranu svojho domova si teraz môžete zabezpečiť priamo z domova. Poistenie bytu, rodinného domu, domácnosti a zodpovednosti za škodu spôsobenú nechtiac niekomu inému (ako bonusové poistenie zdarma) si môžete uzavrieť už aj online, kedykoľvek – 24 hodín denne. Pri uzavretí poistenia nie je potrebné dokladať žiadnu fotodokumentáciu. Po zadaní potrebných údajov dostanete na uvedenú mailovú adresu návrh na uzavretie poistnej zmluvy, pričom prvú platbu je možné zaplatiť okamžite a jednoducho, prostredníctvom platobnej brány CardPay priamo na stránke poisťovne. Aj v online verzii poistenia bývania sa dá uplatniť vernostná zľava a nadštandardné asistenčné služby získate zdarma. Využijete ich napríklad v prípade technickej havárie v domácnosti, zablokovania dverí či zámkov a podobne. Poistenie bývania rýchlo, pohodlne a bez zbytočného papierovania vyriešite po kliknutí na www.wuestenrot.sk. Tomu sa povie poistenie domova priamo z domova. Pohodlnejšie to už nejde. Poistná ochrana domu a domácnosti je aktuálna celoročne. Nielen v súvislosti s počasím či zlodejmi (tí dovolenku nemajú), ale napríklad aj s neopatrnosťou členov domácnosti. V porovnaní s finančnými nákladmi, ktoré by bolo potrebné uhradiť v prípade škodovej udalosti, je výška ročného poistného zanedbateľná. Aj napriek poistnému zabezpečeniu svojho bývania však nezabudnite pred odchodom z domu zavrieť okná, nehnuteľnosť zamknúť, skontrolovať, či sú vypnuté všetky spotrebiče a zastavená voda. Váš domov je vaše útočisko, kam sa vždy môžete vrátiť. Chráni vás a rovnako by ste aj vy mali chrániť jeho – poistením od Wüstenrotu.

Kontakt: *6060 (0850 60 60 60), www.wuestenrot.sk

ZDROJ PR článok spoločnosti Wüstenrot poisťovňa, a.s. 

Kategória: Legislatíva a financovanie
Zdieľať článok

Diskusia