21. 05. 2018 Zdieľať

Výstavba polyfunkčného súboru Petržalka City, 2. etapa sa pomaly dostáva do svojej finálnej fázy. Druhá etapa má rovnakého developera a kontinuita ostala aj v tvorivom tíme. Trinásťposchodová budova má 111 bytových jednotiek, 27 apartmánov, administratívne severné krídlo a 8 maloobchodných priestorov. Jej dokončenie by malo byť v 3. kvartáli tohto roku.

Polyfunkcia s prevahou bývania

V ponuke sú byty rôznych veľkostí od jednoizbových až po rozľahlé päťizbové a tiež ateliéry. Klientom bude k dispozícii jedno podzemné podlažie na parkovanie, pričom garážové státie je lacnejšie, ak je kúpené rovno s bytom. Na prízemí sú umiestnené prevádzky občianskej vybavenosti. Lokalita má dobré dopravné napojenie na diaľnice a aj na hlavné mestské ťahy, doslova pred domom budú mať obyvatelia rekreačné trasy popri Chorvátskom ramene a už aj prísľuby pokračovania električkovej trasy nadobúdajú reálnejšie kontúry. Architekti upustili od výrazných dynamických línií, ktoré sa objavovali v koncepčných skiciach, a v architektonickom stvárnení použili overené prvky z prvej etapy – tvaroslovie je variáciou na prvú etapu, čím s ňou vytvára harmonizujúci celok. Objekt je triezvo modelovaný s vedomím, že bude určený predovšetkým na trvalé bývanie. Bez ohľadu na veľkosť bytov, na všetkých podlažiach potešia veľkorysé terasy a balkóny s výhľadom na Chorvátske rameno. Miernu intimitu im zabezpečujú drevené paravány.


Petržalka City, 2. etapa

2181375
PRVÁ PENZIJNÁ SPRÁVCOVSKÁ SPOLOČNOSŤ POŠTOVEJ BANKY

Unikátne kontaktné zateplenie a povrchová úprava

Na základe oslovenia architektom stavby sa od prvých okamihov výrobca a dodávateľ kontaktného zatepľovacieho systému a povrchovej úpravy – spoločnosť STO –  musel vyrovnať s jasne definovanou požiadavkou architekta na výzor fasády. Zadanie bolo jednoznačné: „Štruktúrou povrchu kontaktného zateplenia a farebnosťou povrchovej úpravy omietky chcem dosiahnuť čo najvernejšiu imitáciu hliníkového plechového obkladu vrátane imitácie jednotlivých spojov panelov plechu.“ Architektove požiadavky boli smerované na spoločnosť STO, a to aj na základe skúsenosti z predchádzajúcich stavieb, akou bola napríklad rekonštrukcia bytového domu na Miletičovej ul. 60 v Bratislave, kde spoločnosť STO kompletne dodávala materiálové riešenie fasády. Pre danú špecifikáciu povrchu sa najlepšie hodila omietka STOLIT MILANO – exteriérová, brúsiteľná, organická, tvarovateľná stierka so zrnom frakcie 0,1 mm. Následne bolo po vytvorení požadovaného povrchu nutné realizovať vhodnú kombináciu STO METALICKÝCH náterov, ktoré by dodali vytvorenej štruktúre metalický efekt približujúci sa hliníkovému plechu. Počas hľadania optimálnej farebnej kombinácie boli realizované viaceré alternatívy, pričom architekt si vybral taký výsledný povrch, ktorý najviac zodpovedal jeho vlastnej predstave o štruktúre a farebnosti.


Petržalka City, 2. etapa

2181383
PRVÁ PENZIJNÁ SPRÁVCOVSKÁ SPOLOČNOSŤ POŠTOVEJ BANKY


Petržalka City, 2. etapa

2181387

​Miesto: Rusovská cesta, Bratislava-Petržalka

Investor: FORESPO PETRŽALKA CITY, a.s.

Autori architektúry: Ing. arch., Ing. Peter Šimko, PhD., Viest architekti, s.r.o.,
                                     Ing. Štefan Koluš

Autorská spolupráca: Ing. arch. Pavol Králik,
                                     Ing. arch. Ondrej Bober

Termín výstavby: 2. kvartál 2016 – 3. kvartál 2018

Hrubá podlahová plocha stavby: 21 044 m2

Úžitková plocha bytov: 7 218 m2

Úžitková plocha apartmánov: 1 344 m2

Úžitková plocha administratívnych priestorov bez lodžie: 516 m2

Úžitková plocha obchodných prevádzok: 1 172 m2

ZDROJ: PR článok spoločnosti PRVÁ PENZIJNÁ SPRÁVCOVSKÁ SPOLOČNOSŤ POŠTOVEJ BANKY, správ. spol., a. s.

Kategória: Legislatíva a financovanie
Tagy: predaj bytov
Zdieľať článok