Svojmu domu vyberte spoľahlivú strechu s dlhou životnosťou

21. 09. 2015
Zdieľať

Jedným z kľúčových rozhodnutí pri plánovaní a stavbe domu je nepochybne výber strešnej krytiny. Voľba strechy totiž ovplyvní estetický vzhľad domu a tiež jeho fungovanie. Univerzálnou voľbou pre širokú škálu typov objektov, tvarov strechy, okolitých klimatických podmienok a aj špecifických estetických požiadaviek je krytina KM BETA od spoločnosti KM Beta. Strešné krytiny KM BETA sa vyrábajú z prírodných materiálov, vyznačujú sa vysokou odolnosťou voči nepriaznivým vonkajším podmienkam a sú použiteľné aj pre šikmé strechy s naozaj nízkym sklonom (už od 12°).

Nepremeškajte jesennú akciu a vyberte si spoľahlivú strechu za super cenu 5,55/m2 s DPH.


Svojmu domu vyberte spoľahlivú strechu s dlhou životnosťou

1630415
KM Beta, spol. s r.o.

Moderná vila aj chalupa na horách, rekonštrukcia aj novostavba

Vlastnosti strešnej krytiny KM BETA a konkrétne tvary typov KMB BETA a KMB HODONKA predurčujú tento materiál na širokú škálu realizácií, od modernej architektúry cez klasické rodinné domčeky, bytové domy a verejné stavby až k štýlovým zrubom, chatám, chalupám a prípadne aj historickým objektom. Krytina KM BETA je vhodná ako pre novostavby taj aj na rekonštrukcie striech. Ak je nosná konštrukcia bez závad, môžu byť škridle KM BETA bez problémov pokladané aj na existujúce latovanie. Pokládka strešnej krytiny KM BETA patrí, v porovnaní s inými typmi krytín, k tým najjednoduchším. Pri rešpektovaní základných pravidiel z technickej príručky http://km-beta.sk/_subory/prirucka_BSK.pdf môže krytinu položiť v podstate aj laik.

Zaťaženie krovu

Jedným zo základných kritérií – najmä pri obnove krytiny na staršom krove – je jej váha. Väčšie zaťaženie by mohlo spôsobiť statické problémy krovu a aj celej stavby. Ak bola na pôvodnom krove pálená škridla, určite nebude problém ani s krytinou KM BETA. Pevnosť a ďalšie vlastnosti zmesi, z ktorej sa škridle KM BETA vyrábajú, totiž umožňuje vyrábať strešné škridle väčších rozmerov a s menšou hmotnosťou. Pri desiatich škridlách KM BETA na 1 m2 ide o zaťaženie krovu len 42,5kg/m2, čo je skutočne váha zrovnateľná tak s inými betónovými krytinami ako aj s pálenou škridlou.

Spoľahlivá aj pri nízkom sklone a nepriaznivých klimatických podmienkach

Pri voľbe strešnej krytiny je treba zvážiť konkrétnu špecifikáciu strechy, napríklad jej sklon. Niektoré krytiny sa totiž na príliš nízky sklon nehodia a hrozí zatekanie. Krytina KM BETA je vhodná pre sklon strechy už od 12° do 60°. Aj pri nízkom sklone spoľahlivo ochráni Váš domov pred nepriaznivým počasím.

Na horách ako doma

To platí tiež pre rôzne klimatické podmienky, napríklad prudký vietor, nadmerné množstvo zrážok alebo oblasť s náročnejšími snehovými podmienkami, ktoré sú ďalším faktorom pri výbere strešnej krytiny. Aj keď sa mnohé krytiny do horských podmienok nehodia, strecha KM BETA je tu ako doma. Bez problémov totiž odolá aj vysokému zaťaženiu snehom a vetrom.

Dôvodom je mimoriadna pevnosť a vysoká únosnosť. Škridla KM BETA dosahuje po 28 dňoch hodnoty 2500 N a viac, a pevnosti časom ešte rastú. Tieto vlastnosti a k tomu vysoká mrazuvzdornosť a nízka nasiakavosť predlžujú životnosť krytiny KM BETA až na 100 rokov.

Storočná výdrž aj pre doplnky

Sto rokov vydržia tiež betónové doplnky, ktoré postupne vytlačujú obvykle používané plastové. Ich životnosť je niekoľkonásobne dlhšia a zodpovedá životnosti základnej krytiny (až 100 rokov). Platí na ne 30 ročná záruka, tak ako na základnú škridlu a sú s ňou úplne farebne zjednotené.

Viac informácií nájdete na www.km-beta.sk


Svojmu domu vyberte spoľahlivú strechu s dlhou životnosťou

1630417
KM Beta, spol. s r.o.

Kategória: Strecha, podkrovie
Tagy: akcia strecha
Zdieľať článok

Diskusia