VELUX oslavuje a vy nakúpite lacnejšie!

14. 07. 2016
Zdieľať

Rok 1941 bol pamätným rokom – práve vtedy dánsky inžinier Villum Kann Rasmussen vynašiel prvé strešné okno. Odvtedy ubehlo 75 rokov, počas ktorých spoločnosť VELUX priniesla množstvo denného svetla a čerstvého vzduchu do miliónov domovov po celom svete.

Dánska spoločnosť VELUX sídli v meste Hørsholm. Od jej vzniku sa snaží pomocou strešných okien meniť nebytové podkrovné priestory na miesta plné života, denného svetla a čerstvého vzduchu. VELUX vyrába strešné okná v troch produktových radoch: Štandard, Štandard Plus a Premium.

Postupne však do sortimentu ponúkaných výrobkov pribudli aj svetlovody, svetlíky a strešné výlezy. VELUX dlhodobo dbá o životné prostredie, a to aj pri výrobe svojich výrobkov. Spoločnosť recykluje až 98 % vznikajúceho odpadu pri výrobe. Podiel dreva z certifikovaných lesov, z ktorého sa vyrábajú strešné okná, je až 96 %. 

VELUX je na Slovensku viac ako dve desiatky rokov

VELUX je pojmom v oblasti slovenského stavebníctva už 23 rokov. Okrem obchodnej zložky má v našej krajine aj výrobné zastúpenie – prostredníctvom výrobného závodu Partizánske Building Components-SK. Momentálne v ňom pracuje 450 zamestnancov. Závod sa orientuje primárne na výrobu bezúdržbových strešných okien a svetlovodov VELUX. 

V rámci svojich vzdelávacích aktivít organizuje VELUX Slovensko súťaže pre študentov, ktorí sa takto môžu dostať bližšie k praxi: študenti na stredných odborných školách stavebných sa môžu zapojiť do súťaže Rodinný dom VELUX, študenti architektúry zas do súťaže Active House Award, či International VELUX Award. 


Počas školského roka 2015/2016 sa konal 8. ročník obľúbenej súťaže pre stredné odborné stavebné školy – Rodinný dom VELUX.

Počas školského roka 2015/2016 sa konal 8. ročník obľúbenej súťaže pre stredné odborné stavebné školy – Rodinný dom VELUX.
VELUX SLOVENSKO spol. s r. o.

VELUX je užitočnou súčasťou domácností

Strešné okná sa vďaka svojej schopnosti presvetliť interiér udomácnili nielen v podkroviach, ale aj na strechách prízemných domov. Zo širokej ponuky si vyberie každý. Pri výbere strešného okna treba vždy dbať na viacero faktorov. Či už ide orientáciu na svetové strany, o výber typu ovládania podľa výšky nadmurovky – napríklad, ak je vyššia ako 150 cm, treba zvoliť strešné okná so spodným ovládaním.


Pri výbere ovládania strešných okien treba hľadieť aj na výšku nadmurovky.

Pri výbere ovládania strešných okien treba hľadieť aj na výšku nadmurovky.
VELUX SLOVENSKO spol. s r. o.

Pohoda pod oknami

VELUX myslí na pohodlie obyvateľov domu. Súčasťou sortimentu sú preto aj vonkajšie a vnútorné tieniace doplnky. Z exteriérovej strany možno strešné okná tieniť prostredníctvom vonkajšej rolety a markízy. Obidve zabraňujú prehrievaniu interiéru, pričom vonkajšia markíza znižuje vnútornú teplotu až o 6°C. Tieniace doplnky možno ovládať manuálne, solárne a elektricky. 

Pre jednoduchší výber ponúka VELUX praktické balíčky tieniacich doplnkov. V letnom balíčku možno nájsť úplne zatemňujúcu roletu DKL a vonkajšiu markízu. Energetický balíček obsahuje dvojito plisovanú roletu a vonkajšiu markízu.
 
VELUX je tiež lídrom v oblasti dizajnu tieniacich doplnkov. Spolupracuje s rôznymi dizajnérmi, ako je napríklad Karim Rashid, duo Scholten & Baijings, či agentúra Trend Union. Kooperuje aj so štúdiom Disney. Detské izby môžu byť vďaka tomu ozvláštnené o vnútorné roletky s Medvedíkom Pú alebo s Darthom Vaderom. 

Praktickým doplnkom je aj sieťka proti hmyzu, ktorú možno inštalovať na ostenie okna. 


Vonkajšie tieniace doplnky zabezpečia interiér proti prehrievaniu, pričom vnútorné zabezpečujú reguláciu prichádzajúceho denného svetla.

Vonkajšie tieniace doplnky zabezpečia interiér proti prehrievaniu, pričom vnútorné zabezpečujú reguláciu prichádzajúceho denného svetla.
VELUX SLOVENSKO spol. s r. o.

Kvalita znamená aj dlhú záruku

Kvalita výrobkov by bez kvalitnej montáže nemohla priniesť spokojnosť. Preto sa na svetlovod, ktorý namontujú vyškolení montážnici, vzťahuje záruka až 10 rokov. Na zlomené kovania a na zlomené PVC profily strešných okien a okien plochých striech sa vzťahuje záručná lehota až 15 rokov. 

Vedeli ste, že? 

Názov spoločnosti VELUX vznikol spojením časti anglického výrazu pre vetranie – ventilation (VE) a latinskej podoby slova svetlo (LUX). Symbolicky tak prepojil dva významné faktory pre pohodlné a zdravé bývanie.


Letná akcia ponúka zákazníkom VELUX možnosť, zakúpiť si vnútorné tieniace doplnky výhodnejšie.

Letná akcia ponúka zákazníkom VELUX možnosť, zakúpiť si vnútorné tieniace doplnky výhodnejšie.
VELUX SLOVENSKO spol. s r. o.

Od troch otázok k lacnejším tieniacim doplnkom VELUX

V období od 1. júla do 31. augusta 2016 na vás čakajú na podstránke spoločnosti VELUX tri otázky. Pokiaľ ich správne zodpoviete, získate svoju odmenu formou akcie na nákup vnútorných tieniacich doplnkov VELUX. Odpovede na otázky možno nájsť na stránke spoločnosti a tiež v tomto článku. Svoju odmenu môžete uplatniť v e-shope spoločnosti VELUX, na ktorý vás stránka VELUX automaticky po správnom zodpovedaní otázok a zadaní svojich osobných údajov presmeruje. Akciu možno uplatniť do 31. augusta 2016.

Viac informácií získate na www.velux.sk

ZDROJ: PR článok spoločnosti VELUX SLOVENSKO spol. s r. o.

Kategória: Strecha, podkrovie
Tagy: okná strešné okná
Zdieľať článok

Diskusia