Komínová zostava pre plynový kondenzačný kotol a krbovú vložku

28. 09. 2016
Zdieľať

Spoločnosť Schiedel Slovensko, s.r.o., ktorá sa zaoberá vývojom, konštrukciou a testovaním komínových systémov už 70 rokov, predstavuje Schiedel KombiGas. Ide o unikátnu komínovú zostavu, ktorá umožňuje napojenie dvoch rozdielnych spotrebičov - plynového kondenzačného kotla a krbovej vložky. Vhodná kombinácia dvoch zmienených zdrojov vykurovania prispieva k optimalizácii energetickej náročnosti budovy.

Systém KombiGas kopíruje trend, ktorý na poli vykurovania existuje. Hlavný podiel na vykurovaní domácností má zemný plyn a zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by sa to v budúcnosti  malo radikálne zmeniť. Avšak ľudia sa snažia k plynu hľadať alternativu alebo skôr doplnok. Dôvodom sú úspory, komfort, ale aj snaha stať sa nezávislými. S komínovým telesom sa spája nezávislosť, tepelná pohoda.

Dva komíny v jednom

Schiedel KombiGas, má v jednom komínovom telese zabudované dva samostatné prieduchy. Jeden prieduch, keramický komínový prieduch, je určený pro pripojenie spotrebiča na tuhé palivá (napr. krbovej vložky). Samozrejmosťou je odolnosť komínového prieduchu pri vyhorení sadzí a s tým súvisiaca 30-ročná garancia komína za bezpečnosť komína pri vyhorení sadzí. Druhý plastový prieduch slúži k odvodu spalín od plynového kondenzačného kotla. Systém vedľa odvodu spalín zabezpečí samozrejme aj prívod spaľovacieho vzduchu do plynového kotla. Oba komínové prieduchy majú optimalizované parametre, ktoré zaručia technicky správne, dispozične výhodné a ekonomické použitie pre obidva spotrebiče. Súčasťou komínového telesa je naviac ďalšia voľná šachta, ktorá môže byť využitá napríklad pre vedenia od solárnych kolektorov.


Komínová zostava pre plynový kondenzačný kotol a krbovú vložku

1838981
Schiedel

Unikátna tvárnica KombiGas

Nosným prvkom systému KombiGas je komínová tvárnica, ktorá je rozdelená na tri samostatné časti. Prvá je určená pre komínový prieduch pre pevné palivá. Je v nej  tenkostenná keramická vložka s priemerom 18 alebo 20 cm s hrdlovými spojmi, obopnutá tepelnou izoláciou. Druhá časť tvárnice vytvára uzavretú šachtu, v ktorej je vložené plastové potrubie pre odvod spalin od plynového spotrebiča. Priestorom medzi týmto plastom a stenou tvárnice je privádzaný súčasne spaľovací vzduch. Posledná časť tvárnice je samostatná viacúčelová šachta, ktorú je možné využiť okrem iného pre pripojenie už spomínaného  solárneho systému. Vznik tepelných mostov je v oblasti oboch  šachiet eliminovaný integrovanou tepelnou izoláciou  v stene tvárnice.

Jednoduchá inštalácia a výhodná cena

Za cenu jedného komína zákazník dostane ucelený systém s dvomi  komínmi a s kompletným príslušenstvom. Ušetrí tak nielen pri kúpe systému, ale aj za montáž, a tiež ušetrí  miesto v dispozícii objektu, kdeže rozmer tvárnice je 360/580 mm, čo je málo s ohľadom na rozsah poskytovaných riešení. 

ZDROJ PR článok spoločnosti Schiedel Slovensko, s.r.o.

Kategória: Strecha, podkrovie
Zdieľať článok

Diskusia