Štandardné riešenie v podobe Schiedel UNI Advanced je určené pre zodpovedného staviteľa

11. 01. 2019 Zdieľať

Komínový systém s tenkostennou izostatickou keramickou vložkou s hrdlovým spojom. Ideálny pre zabezpečenie nezávislosti, bezpečnosti a tepelnej pohody.

Tenkostenná izostatická vložka v systéme UNI Advanced je zárukou bezpečnosti a odolnosti proti teplotným šokom, ako je napríklad vyhorenie sadzí.

Keďže je komín súčasťou už hrubej stavby, výberu komína venujte náležitú pozornosť. Uvažujte v horizonte niekoľkých desiatok rokov, aby ste vybrali komín pre všetky typy palív a spotrebičov. Aby ste vybrali kvalitu, ktorá Vás nesklame.


Štandardné riešenie v podobe Schiedel UNI Advanced je určené pre zodpovedného staviteľa

2322119
Schiedel

Výhody
– Schiedel UNI Advanced má vložku novej generácie
– jednoduchšia a rýchlejšia montáž je možná vďaka vložke s dĺžkou 660 mm
– hrdlový spoj zaručuje neporovnateľne vyššiu tesnosť
– prefabrikovaná päta komína minimalizuje montážne chyby 
– komínový systém Schiedel UNI Advanced  je pre všetky typy palív – tuhé palivá,kusové drevo,peletky,brikety,plynné palivá,
– vďaka malým rozmerom zaberá v pôdoryse stavby minimum plochy

Ide o komín odolný proti vlhkosti a môže byť preto v kombinácii s bežnými spotrebičmi palív plánovito prevádzkovaný v mokrom prevádzkovom režime. Kondenzačný kotol je bez problémov pripojiteľný.

Moderný nízkoenergetický dom a komín Schiedel UNI Advanced v ňom

Zvážte prosím využitie komínového systému s mriežkou v päte komína. Túto mriežku potrebujú komíny na odvetranie vlhkosti z izolačnej vrstvy. Nenechajte sa presvedčiť, že veď pri tuhých palivách  nevzniká kondenzát a preto v nich nie je vlhkosť. Lebo do komína prší ….

Tiež zvážte spoločné využitie komína so zadným odvetraním (mriežkou v päte komína) a rekuperácie. Rekuperácia pre správnu funkciu potrebuje tesnú stavbu bez otvorov. Pre tesnú a úspornú stavbu je ideálne použiť komínový systém Schiedel ABSOLUT.

ZDROJ PR článok spoločnosti Schiedel Slovensko s.r.o.

Kategória: Strecha, podkrovie
Tagy: komín
Zdieľať článok