Zdravé tipy v boji proti alergii a astme

17. 07. 2018 Zdieľať

Na Slovensku každoročne rastie počet ľudí trpiacich alergiou. Účinnou zbraňou v boji proti tomuto ochoreniu je pritom jednoduchý zvyk.

Súčasná generácia trávi v interiéri až 90 % svojho času. Ľudia sú doslova zatvorení vnútri budov, z ktorých nič neunikne. Vzduch v interiéri môže byť preto v skutočnosti znečistený až päťkrát viac ako vonku.

Vzduch sa rýchlo stáva nedýchateľným nielen v dôsledku toxických látok, ktoré vylučujú čistiace prostriedky či stavebné materiály. Znečisťujú ho každodenné činnosti v domácnosti, ale aj dýchanie.

Práve zhoršená kvalita vzduchu vnútri budov, vrátane zvýšenej vlhkosti vzduchu, prispieva k nárastu alergických ochorení i astmy.


Zdravé tipy v boji proti alergii a astme

2218879
VELUX SLOVENSKO spol. s r. o.

Jednoduchý trik pre zdravie

Na vytvorenie zdravšieho vnútorného prostredia pritom stačí osvojiť si jednoduchý zvyk – pravidelne vetrať. Odborníci odporúčajú vetrať minimálne dvakrát denne aspoň 5 až 10 minút. 

Výhodu pri udržiavaní zdravého bývania majú majitelia domov a bytov so strešnými oknami. Okrem toho, že strešné okná privádzajú dnu denné svetlo, umožňujú rýchlo a efektívne prevetrať interiér. 

Rýchlo vyvetrať miestnosť možno vďaka tzv. komínovému efektu, kedy sa okná otvoria naraz v spodnej aj v hornej úrovni. Môže ísť o kombináciu fasádnych a strešných okien alebo o strešné okná v rôznych výškach nad sebou.

V prípade dvojpodlažného rodinného domu je vynikajúcim riešením umiestniť strešné okno nad schodiskovou šachtou. Pomôže nielen efektívne prevetrať, ale denné svetlo privedie až do prízemia domu.


Zdravé tipy v boji proti alergii a astme

2218883
VELUX SLOVENSKO spol. s r. o.

Vetranie, na ktoré nemusíte myslieť

Dobrou správou je, že dnes už nemusíte myslieť na to, kedy a ako často vetrať. Strešné okná s inteligentným systémom sa o zdravé vnútorné prostredie postarajú za vás. Automatizovaná domácnosť prináša technológie a diaľkovo ovládaných produkty, ktoré sú navrhnuté tak, aby zlepšili a uľahčili váš život.

Stačí pridať elektrické strešné okná, rolety a žalúzie VELUX INTEGRA® a základný balíček VELUX ACTIVE do vašej domácnosti. Vytvoríte domáce prostredie, ktoré bude zdravie a komfortnejšie – inteligentne a automaticky.


Zdravé tipy v boji proti alergii a astme

2218885
VELUX SLOVENSKO spol. s r. o.

www.velux.sk 

www.velux.sk/indoorgeneration 

ZDROJ PR článok spoločnosti VELUX SLOVENSKO spol. s r. o.

Kategória: Okná
Tagy: vetranie zdravé bývanie
Zdieľať článok