Na energiách ušetríte aj vďaka bezpečnostným dverám

01. 04. 2020
Zdieľať

Vstupné dvere chránia pred neželanými návštevami a starajú sa aj o tepelnú pohodu v domácnosti. Termo-izolačná výplň dverí a špeciálne tesnenie znižujú prestupy tepla na minimum. V letných mesiacoch nechajú horúčavy pred dverami o počas vykurovacej sezóny vám ušetria výdavky na teplo. Aj preto sú bezpečnostné dvere jasnou voľbou aj pri stavbe nízkoenergetických domov.

Hoci si mnohé veci doma vieme urobiť sami, niektoré treba nechať na odborníkov. Keď ide o bezpečie vás, vašich blízkych a vášho majetku, odporúčame vám zveriť sa do rúk expertov na bezpečnosť. Totiž nie všetky dvere, ktoré sa na Slovensku predávajú ako „bezpečnostné“, naozaj toto kritérium spĺňajú. Odhaliť to môžete podľa dvoch kľúčových vecí: chýbajú im bezpečnostné certifikáty podľa európskych noriem a majú podozrivo nízku cenu.


Dvere môžu mať z každej strany rozdielny povrch.

bezpečnostné dvere
Sherlock

Dvere môžu mať z každej strany rozdielny povrch.

Stavte na kvalitu

Rozdiel medzi kvalitnými a pseudo-bezpečnostnými dverami sa skrýva pod ich povrchom. Kvalitné bezpečnostné dvere obsahujú množstvo prvkov, ktoré bránia ich prekonaniu. Príkladom sú oceľové vnútorné výstuhy s rámom, predná a zadná oceľová platňa, istiace body, a samozrejme aj bezpečnostné kovanie a vložka. Súčasťou setu musí byť aj špeciálna bezpečnostná zárubňa, ktorú vám experti na bezpečnosť ukotvia a zabetónujú do steny,“ vysvetľuje Juraj Hroš, produktový manažér spoločnosti SHERLOCK® ASSA ABLOY Pseudo-bezpečnostným dverám tieto prvky chýbajú. Majú nedostatočnú konštrukciu a výplň alebo úplne chýba, alebo je z málo odolných materiálov.

„Všetky typy bezpečnostných dverí SHERLOCK® sú vybavené špeciálnym tesnením a termo-izolačnou výplňou, takže v lete vám naše dvere pomôžu udržať príjemný chládok a v zime zase naopak udržia teplo domova,“ hovorí. Pred dverami zostane aj hluk, čo oceníte v prípade, že máte hlučných susedov alebo bývate pri rušnej ceste. Okrem toho špeciálne tesnenie zamedzí aj prenikaniu drobných čiastočiek prachu, peľov i hmyzu do interiéru. Najmä v jarnom a letnom období, počas peľovej sezóny, ale aj v období častých rekonštrukčných prác susedov, túto vlastnosť dverí naozaj oceníte. 


Bezpečnostné dvere je možné kúpiť aj na splátky

bezpečnostné dvere
Sherlock

Bezpečnostné dvere je možné kúpiť aj na splátky

Bezpečný domov si môže dovoliť každý

Ak staviate alebo rekonštruujete, zrejme počítate každé euro. Výrobca slovenských bezpečnostných dverí SHERLOCK® sa snaží vyhovieť potrebám zákazníkov pri navrhovaní dverí, ale aj pri financovaní ich zakúpenia. „Sme presvedčení, že pocit bezpečného domova si zaslúži každý. Preto ponúkame možnosť kúpiť si bezpečnostné dvere na splátky. Prvú splátku zaplatíte po mesiaci a ak dvere splatíte do 12 mesiacov, nebude vás to stáť ani euro navyše. Inak povedané – na rok vám dáme bezúročnú pôžičku,“ zdôrazňuje J. Hroš. Za dvere však môžete platiť podľa vlastného uváženia a možností. Splátky si môžete rozložiť až na 5 rokov, vďaka čomu je mesačný poplatok veľmi nízky. Prostredníctvom tejto služby si dvere môžu bez problémom zaobstarať mladé rodiny, jednotlivci aj starší ľudia. 

Ak máte záujem o konzultáciu alebo návrh komplexného zabezpečenia, experti na bezpečnosť zo spoločnosti SHERLOCK sú vám k dispozícii aj na zavolanie.
    
www.sherlock.eu

ZDROJ PR článok spoločnosti ASSA ABLOY Door Slovakia, s.r.o.

Kategória: Dvere, brány
Tagy: bezpečnostné dvere
Zdieľať článok

Diskusia