Pekné brány pre pekné autá

10. 09. 2009
Zdieľať

Garážová brána je výrazný prvok architektúry domu, preto je dobré sa nad ňou zamyslieť aj z estetickej, nie iba funkčnej stránky. Niekedy je to jediné čo je z rodinného domu vidieť. Preto vám ponúkam niekoľko veľmi vydarených a vkusne zvládnutých príkladov garážových brán do stajní pre vašich štvorkolesových tátošov.


Pekné brány pre pekné autá

216374


Pekné brány pre pekné autá

216371

V tomto prípade garážové dvere farebne a materiálovo dopĺňajú celkový vzhľad samostatne stojacej garáže. (foto: Adlo) Opačný prípad farebného a materiálového súladu garážovej brány a vstupných dverí, či okien, ktoré tvoria efektnú kombináciu. (foto: Hormann)

Pekné brány pre pekné autá

216368
Daniel Veselský


Pekné brány pre pekné autá

216373

Garážové brány s dobrým nápadom vytvárajú veselý charakter celej ulice. (foto: Dano Veselský) Vidiecky štýl domu zvýraznený vzhľadom garážových brán. (foto: Olymps door)

Pekné brány pre pekné autá

216375


Pekné brány pre pekné autá

216370

Jeden nevydarený pokus na záver. Samotná brána by bola celkom fajn, vidno v nej náznaky pôvodného vstupu do dvora domu, ale v spojení s nevydarenými proporciami a materiálmi domu vytvára rozpačitú kombináciu. (foto: Jaga) Dobrý príklad využitia svahovitého terénu na umiestnenie garáže a ešte pozitívnejšia je v tomto prípade odlišnosť garážovej brány od charakteru domu. Mnoho ľudí by malo tendenciu prispôsobovať bránu obkladu domu, a to by bola v tomto prípade rozhodne chyba. (foto: Lubomír Fuxa)

Článok bol uverejnený v časopise Môj dom.

Kategória: Dvere, brány Stavba a rekonštrukcia
Tagy: garážová brána
Zdieľať článok

Diskusia