Trendom je ovládanie vykurovania cez telefón

15. 02. 2017
Zdieľať

Spoločnosť Danfoss na veľtrhu Aqua-therm Nitra potvrdila, že budúcnosť regulácie vykurovania tkvie v užívateľsky priateľskom ovládaní cez smartfóny.

Počas medzinárodného odborného veľtrhu Aqua-therm v Nitre uviedla spoločnosť Danfoss novinku, ktorú ocení každý priaznivec úspor energií. Ovládať elektronické termostatické hlavice radiátorov i termostat podlahového vykurovania možno teraz veľmi jednoducho z ktoréhokoľvek miesta pomocou tabletu alebo smartfónu. 

Diaľkové ovládanie vykurovania sa stáva štandardom

Každý majiteľ domu či bytu ocení možnosť nastaviť si teplotu v interiéri z ktoréhokoľvek miesta na svete. Inovatívne riešenia spoločnosti Danfoss menia smartfón alebo mobilné zariadenie na špičkové diaľkové ovládanie vykurovania. „Nastaviť optimálnu teplotu víkendovej chaty alebo domácnosti pred príchodom nebolo nikdy jednoduchšie. Odteraz si môžete vychutnať ešte väčší tepelný komfort a úspory energií, a to bez ohľadu na to, či vykurujete radiátormi alebo podlahovým vykurovaním,“ hovorí Dušan Lašák, area sales manažér spoločnosti Danfoss.


Trendom je ovládanie vykurovania cez telefón

1917621
Danfoss spol. s.r.o.

Riešenie pre klasické radiátory

Riadiaca jednotka Danfoss LinkTM CC Wi-fi prináša absolútnu kontrolu nad teplotou v miestnostiach a maximálne pohodlie pri regulovaní vykurovania radiátormi. Pomocou nej možno ovládať termostatické hlavice living connect®, podlahové vykurovanie (elektrické aj teplovodné) a spínacie relé pre elektrické spotrebiče. Z jedného centrálneho miesta možno ovládať až 30 jednotiek. Vďaka individuálnemu nastaveniu možno dosiahnuť okamžitú úsporu energie a nákladov. To až do výšky 46 %, ak sa staré manuálne ventily vymenia za elektronické termostatické hlavice living by Danfoss. Novinkou je možnosť ovládať systém regulácie vykurovania Danfoss Link™ prostredníctvom aplikácie v mobilnom zariadení Danfoss Link™ App


Danfoss LinkTM CC Wi-fi

Danfoss LinkTM CC Wi-fi
Danfoss spol. s.r.o.

Riešenie pre podlahové vykurovanie

Regulovať systémy podlahového vykurovania DEVI™ pomôže štýlový termostat Devireg™ Smart. Jednoduché a intuitívne ovládanie dotykového displeja mobilného zariadenia pomocou aplikácie DEVIreg™ Smart App pomáha udržiavať nízke náklady na vykurovanie. 

Vymeniť starší termostat za jeden z najatraktívnejších programovateľných regulátorov na trhu možno veľmi rýchlo. Devireg™ Smart rozmermi dokonale zapadne do rámov iných termostatov. Skopírovanie nastavení z existujúceho Devireg™ Touch do nového DEVIreg™ Smart trvá len niekoľko sekúnd. Výhodou je aj 5-ročná záruka. 

Podlahové vykurovanie možno vďaka DEVIreg™ Smart ovládať až z 10 zariadení, pričom súčasne pripojené môžu byť dve mobilné zariadenia. Lokálne možno prevádzkovať systém podlahového vykurovania bez pripojenia k internetu cez Wi-Fi. Pre jednoduché ovládanie viacerých termostatov si možno vytvoriť skupinu.


DEVIreg™ Smart je štýlový dekoratívny doplnok modernej domácnost. Dodáva sa v 4 farebných prevedeniach: biela, polárna biela, slonová kosť a čierna

DEVIreg™ Smart je štýlový dekoratívny doplnok modernej domácnost. Dodáva sa v 4 farebných prevedeniach: biela, polárna biela, slonová kosť a čierna
Danfoss spol. s.r.o.

Ďalšie riešenia pre úspory

Na stánku spoločnosti Danfoss sa tiež tradične prezentovali systémy podlahového vykurovania DEVI s dizajnovým termostatom, elektronické radiátorové termostatické hlavice living by Danfoss, či regulačné ventily.

V dôsledku dlhodobo mrazivého počasia zaujala aj široká škála výhrevných elektrických termokáblov určených na ochranu potrubí, striech i chodníkov, ktoré zabezpečujú ochranu pred zamŕzaním vody pri mínusových teplotách.

Správcov bytových domov a projektantov oslovili multifunkčné termostatické vyvažovacie ventily MTCV, ktoré zabezpečujú termostatické vyvažovanie systémov teplej úžitkovej vody a bytové výmenníkové stanice Danfoss EvoFlat s kompletnou izoláciou pre decentralizované vykurovacie systémy. 

Viac informácií nájdete na www.sk.danfoss.com a www.devismart.sk

ZDROJ PR článok spoločnosti Danfoss spol. s.r.o.

Kategória: Energia
Zdieľať článok

Diskusia