Konvektory a nízkoteplotné zdroje vykurovania

12. 04. 2017
Zdieľať

Dnešná doba s modernou výstavbou kladie čím ďalej tým vyšší dôraz na energetickú úspornosť vykurovania budov.

Moderné stavebné materiály dokážu znížiť tepelné straty na minimum, a tak použitie tepelného čerpadla alebo iného nízkoteplotného zdroja, napríklad kondenzačného kotla je štandardnou voľbou. Ďalej sa táto sústava dopĺňa napr. o kombináciu solárneho ohrevu TV. Uvedené zdroje tepla sú tzv. nízkoteplotné. Ak sa investor rozhodne pre teplovodné vykurovanie s nízkoteplotným zdrojom, rieši otázku koncového zariadenia čiže vykurovacieho telesa.


Konvektory a nízkoteplotné zdroje vykurovania

Konvektory a nízkoteplotné zdroje vykurovania
KORADO, a.s.

Alternatívou alebo doplnkom sú teplovodné konvektory. Konvektor je vykurovacie teleso, ktoré je tvorené výmenníkom tepla, ktorý je umiestnený v „dizajnovom obale“ podľa typu inštalácie (podlahový, nástenný alebo tzv. fasádny, ako vykurovacie lavice, prípadne ako tepelný výmenník pre individuálne inštalácie). Konvektory sa vyznačujú minimálnym vodným objemom. 

Okrem vysokej účinnosti pri vykurovaní je samostatnou kapitolou pri konvektoroch využiteľnosť k ochladzovaniu miestností. Táto vlastnosť môže byť pri konvektoroch benefitom zadarmo. Napríklad v systéme s tepelným čerpadlom, ktorý umožňuje reverzný chod, tzn., že cez leto chladí, v zime kúri, je možné tento účel dosiahnuť iba s jedným koncovým zariadením – konvektorom. 

V sortimente spoločnosti KORADO možno aktuálne voliť z 5 produktových radov a mnohých dostupných kombinácií. V prípade podlahových konvektorov je podľa typu možné voliť z niekoľkých krycích mriežok. 


Konvektory a nízkoteplotné zdroje vykurovania

Konvektory a nízkoteplotné zdroje vykurovania
KORADO, a.s.

Česká spoločnosť KORADO, a. s., zaradila do svojho programu kompletný sortiment konvektorov značky LICON. Začlenenie konvektorových telies do sortimentu skupiny priamo súvisí s dlhodobou stratégiou investovať do inovatívnych technológií, ako aj do nových produktov a produktových radov, ktoré uspokoja rastúci dopyt zo strany zákazníkov.

Korado vyrába a na slovenský i svetový trh dodáva široký sortiment vykurovacích konvektorov a radiátorov. Konvektory s optimalizovanou konvekciou sú súčasťou integrovaného systému S-CONTROL – energeticky úsporných vykurovacích telies na nízkoteplotné vykurovanie, vetranie a rekuperácie. Veľkou prednosťou konvektorov systému S-CONTROL je ich vysoká účinnosť aj pri nízkych teplotných spádoch. Navyše sa veľmi rýchlo ohrievajú a dokážu efektívne odovzdávať teplo do miestnosti. Oproti štandardným radiátorom disponujú tiež veľmi malým vodným objemom (až o 90 % menším v porovnaní s bežnými radiátormi), čo prináša významné úspory energie potrebnej na ohrev vody.


Konvektory a nízkoteplotné zdroje vykurovania

Konvektory a nízkoteplotné zdroje vykurovania
KORADO, a.s.

Teraz prichádza na trh firma KORADO tiež s novinkou nástenných vetracích prístrojov a rekuperačných jednotiek, ktoré zaisťujú nielen kontrolovaný prívod čerstvého vzduchu, ale preberajú aj mnoho dôležitých funkcií pre ľudské pohodlie. Konvektory s optimalizovanou konvekciou a vetrací a rekuperačný jednotky tvoria systém nízkoenergetických výrobkov S-CONTROL. Kvalitu výrobkov KORADO si už overilo viac ako 30 miliónov zákazníkov po celom svete.

Pre viac informácií www.korado.cz

ZDROJ PR článok spoločnosti KORADO

Kategória: Energia
Zdieľať článok

Diskusia