Krb pod komínom Schiedel KINGFIRE® – veľký úžitok z minimálneho priestoru

13. 03. 2018 Zdieľať

S novým produktom Kingfire® Grande, s trojstranným sklom, predstavuje Schiedel inovatívny krb, ktorý je vhodný najmä ako stred obývacieho priestoru, pretože ponúka pohľad na oheň až z troch strán. Pokiaľ ide o pohľad na oheň a dizajn, prináša nové akcenty.

Pocit tepla a horiaci oheň v bezpečí krbového telesa – to je túžba stále väčšieho počtu vlastníkov domov. S dvoma konštrukčnými modelmi Kingfire® Lineare a Rondo  spoločnosť Schiedel ponúka unikátne a atraktívne riešenie s minimálnou požiadavkou na priestor – komín nad spotrebičom zároveň s prívodom vzduchu na horenie. Spoločnosť Schiedel získala za tento produkt prestížne ocenenie Red Dot Award za dizajn výrobku.


Krb pod komínom Schiedel KINGFIRE® – veľký úžitok z minimálneho priestoru

2135625
Schiedel

Rôzne krbové modely pre každý štýl bývania

V ponuke sú v súčasnosti až 4 varianty Kingfire® : prvou je plne presklený krb Lineare, mierne zaoblená verzia Rondo, klasická verzia Classico a štvrtou, najnovšou je varianta s presklením a pohľadom na oheň z troch strán Grande. Naše vývojové oddelenie už overuje riešenie KINGFIRE® pre prevádzku s plynom, ktoré by malo byť k dispozícii už v tomto roku. 

Najlepší pohľad na hru plameňov

Zvláštnu pozornosť sme pri vývoji venovali požiadavke a túžbe užívateľov sledovať hru plameňov a teda skúmať oheň a teplo ešte intenzívnejšie. To znamená, že Kingfire® Lineare má dvierka zo skla, maximalizoval sa cez ne pohľad na horiace drevo. Moderný vzhľad a  charakteristiku a „širokoúhly“ pohľad na oheň dostal do vienka aj Kingfire® Rondo s oblúkovitým tvarom dvierok. 

Rozmanitosť dizajnu robí ohnisko jedinečným

Kingfire® Grande predstavuje inovatívny model, ktorý je obzvlášť vhodný ako estetický deliaci prvok pre rozdelenie priestoru a zároveň prináša pohľad na blčiaci oheň do každého kúta rozdeleného priestoru.


Krb pod komínom Schiedel KINGFIRE® – veľký úžitok z minimálneho priestoru

2135623
Schiedel

Každý Kingfire® nepozná žiadne hranice,  je vždy jedinečný v dizajne! Lebo sám užívateľ určí ako bude ten jeho krb vyzerať. Či omietnutý, či s obkladom. Žulovým alebo keramickým. Každý sa dá individuálne upraviť podľa predstáv užívateľa.

Užívajte si oheň v minimálnom priestore

Ako model Kingfire® Classic tak Lineare, Rondo a Grande sú priestorovo úsporné s efektným dizajnom, jednoduché na používanie s vynikajúcimi emisiami. 


Krb pod komínom Schiedel KINGFIRE® – veľký úžitok z minimálneho priestoru

2135633
Schiedel

Kompaktný rozmer, pôdorys s veľkosťou len 55 x 55 centimetrov, komín Schiedel ABSOLUT pre bezpečný odvod spalín, s integrovaným prívodom spaľovacieho vzduchu priamo nad krbom KINGFIRE, to všetko sú atribúty šetriace váš cenný obytný priestor.

Ideálne riešenie zabezpečenia tepla a pohody spotrebičom nezávislom na interiérovom vzduchu.

Nové stavby a ich v podstate kompletne tesné konštrukcie vyžadujú aj tepelné spotrebiče také, že vzduch na svoju prevádzku odoberajú z exteriéru, teda na svoju prevádzku nepoužívajú vnútorný vzduch. KINGFIRE® spĺňa tie najprísnejšie požiadavky ochrany životného prostredia a bezpečnej prevádzky. Prívod spaľovacieho vzduchu je realizovaný cez šachtu v komínovom systéme Schiedel ABSOLUT 18L. Týmto spôsobom je zabezpečená bezproblémová prevádzka modulu KINGFIRE® aj v prípade použitej rekuperácie v modernom nízkoenergetickom alebo pasívnom dome.

Schiedel Kingfire® sa montuje vo fáze hrubej stavby, kedy prostredníctvom žeriavu je umiestnený na plánované miesto pre krb, nasleduje rýchla výstavba komína, relatívne v krátkom čase ste pripravení vykurovať svoj dom.

Vedľa prestížnej ceny Red Dot Award  boli krby Schiedel Kingfire ocenené aj cenou Plus X Award, najväčšou svetovou cenou za inováciu v oblasti technológií, športu a životného štýlu – a to v štyroch kategóriách: Inovácia – Vysoká kvalita – Design – Funkčnosť. Okrem toho boli označené za Najlepší výrobok rokov 2016/2017.


Krb pod komínom Schiedel KINGFIRE® – veľký úžitok z minimálneho priestoru

2135629
Schiedel


Krb pod komínom Schiedel KINGFIRE® – veľký úžitok z minimálneho priestoru

2135631
Schiedel

ZDROJ: PR článok spoločnosti Schiedel Slovensko s.r.o.

Kategória: Energia
Tagy: komín kozub kozubová vložka Schiedel
Zdieľať článok