KORASMART 1200 rieši zvýšenú vlhkosť v kúpeľni

28. 03. 2018 Zdieľať

Zvýšená vlhkosť v interiéri je problémom mnohých domov aj bytov. Zhoršuje klímu a predstavuje riziko vzniku plesní. Najväčšou záťažou trpí kúpeľňa. Tu nestačí iba nárazové vetranie, ale ventiláciu je nutné riešiť priebežne.

Efektívnu cestu predstavuje lokálna vetracia jednotka s rekuperáciou tepla KORASMART 1200, ktorá je vybavená automatickým odvlhčovaním a elektronicky uzatvárateľnou klapkou. Jednotka účinne odvádza vlhkosť mimo interiéru a zároveň spätne získava teplo z  odvádzaného vzduchu z miestnosti, ktorým predhrieva čerstvý vzduch. Priestor sa tak zbytočne neochladzuje. Jednotka KORASMART 1200 je vybavená automatickou reguláciou výkonu podľa aktuálnej vlhkosti vzduchu v miestnosti. Na jej prevádzku nie je nutné inštalovať rozvody vzduchu a je možné s ňou riešiť vetranie len vo vybranom priestore. Je tak ideálnym riešením pre novostavby aj rekonštrukcie. 


KORASMART 1200 rieši zvýšenú vlhkosť v kúpeľni

2149733
KORADO, a.s.

Jednotka KORASMART 1200 značky KORADO, odsáva spotrebovaný a príliš vlhký vzduch a odvádza ho z interiéru von. Súčasne s tým dovnútra privádza rovnaké množstvo čerstvého vzduchu, ktorý predhrieva teplom získaným z odpadového vzduchu. Dokáže pritom využiť až 50 % tepla z odpadového vzduchu, a to bez vzniku kondenzátu v jednotke. Nízke prevádzkové napätie jednotky 12 V je ideálne práve pre kúpeľne a priestory so zvýšenou vlhkosťou.


KORASMART 1200 rieši zvýšenú vlhkosť v kúpeľni

2149731
KORADO, a.s.

 
Vetracia jednotka s rekuperáciou KORASMART 1200 sa jednoducho a rýchlo zabuduje, stačí vyvŕtať cez vonkajšiu stenu otvor s priemerom 120 mm. Do tohto otvoru sa vsunie rúrka, ktorá je súčasťou balenia, utesní sa a z vonkajšej strany sa pripevní krycia mriežka. Z druhej strany sa potom už len namontuje vlastná jednotka. Malé rozmery (šírka 220 × výška 350 mm × hĺbka 155) umožňujú jednotku využiť aj v minimalisticky poňatej kúpeľni. Jednotka využíva princíp decentralizovaného riešenia, takže v byte nie je nutné inštalovať rozvody vzduchu a je možné ňou vybaviť iba vybrané priestory.

Viac informácií na www.korado.cz

ZDROJ PR článok spoločnosti KORADO, a.s.

Kategória: Energia
Zdieľať článok