Tepelné čerpadlo vzduch/voda kombinuje pohodlie a komfort s ohľaduplnosťou k životnému prostrediu

03. 09. 2018 Zdieľať

Nulové emisie, energia zadarmo a jednoduchá prevádzka: ak potrebujete len to najlepšie a ste nekompromisný čo sa týka Vášho vykurovacieho systému, tepelné čerpadlo vzduch/voda značky Buderus je tou správnou voľbou pre Vás. Buderus sa špecializuje na výrobu vysoko efektívnych a priekopníckych tepelných čerpadiel, pomocou ktorých môžete svoju budovu ohrievať ekologickejším spôsobom ako kedykoľvek predtým. Sme plne odhodlaní chrániť životné prostredie a pomocou našich tepelných čerpadiel poskytujeme systémy, z ktorých môže každý profitovať.

Tepelné čerpadlá vzduch/voda – fascinujúca technológia budúcnosti 

Vlastnosti nášho tepelného čerpadla sú tak dobré, ako keby ani neboli pravdivé. Váš objekt môže byť vykurovaný bez potreby spaľovacieho procesu, potrebná energia sa môže odoberať z okolitého vzduchu zadarmo. Výsledkom sú takmer zanedbateľné emisie CO2. Okrem nákladov na dodávku elektrickej energie do systému neexistujú prakticky žiadne ďalšie prevádzkové náklady. Ale ako zvládne tepelné čerpadlo dodávať vášmu vykurovaciemu systému potrebnú energiu? Tepelné čerpadlo odoberá tepelnú energiu, ktorá sa nachádza v jeho okolí a prenáša ju do vykurovacieho systému. Pri tepelnom čerpadle vzduch/voda pochádza táto energia z okolitého vzduchu. Obvod tepelného čerpadla obsahuje chladivo, ktoré sa používa na prepravu tepla. Samotný prenos tepla zo vzduchu do tohto okruhu zabezpečuje tepelný výmenník. Výmenník plní svoju funkciu aj pri veľmi nízkych teplotách a dokonca aj s nízkym množstvom tepla. Akonáhle chladivo absorbuje teplo okolia, odparí sa a pomocou kompresora sa vzniknutá para stlačí, čím sa zvýši tlak a teplota v systéme. Teplo sa potom pomocou chladiva prenesie do vykurovacieho systému v dome. Počas tohto procesu sa chladivo ochladzuje a cyklus začína znova. Systémoví odborníci značky Buderus zdokonalili túto technológiu aby ste mohli využiť možnosti moderného tepelného čerpadla vzduch/voda už dnes.


Tepelné čerpadlo vzduch/voda kombinuje pohodlie a komfort s ohľaduplnosťou k životnému prostrediu

2246283

Inštalácia tepelného čerpadla jednoducho a pohodlne

Celoročné používanie tepelného čerpadla vzduch/voda, environmentálna energia z vonkajšieho vzduchu zadarmo a pohodlná inštalácia nového systému, toto sú špecifické vlastnosti tepelných čerpadiel vzduch/voda značky Buderus. Váš systém bude pracovať veľmi efektívne v rozmedzí už od -25 stupňov Celzia až po 35 stupňov Celzia.

Buderus Logatherm WPL AR ponúka vysokú energetickú účinnosť vďaka kompresoru s automatickým nastavením výkonu. Tepelné čerpadlo Vám vždy poskytuje toľko energie, koľko potrebujete vo Vašom vykurovacom systéme. Výsledok – ekonomická prevádzka. Vďaka technológii optimalizovanej proti šumu Vás Vaše nové tepelné čerpadlo vzduch/voda nikdy nebude rušiť. 

S modelmi ako je napríklad Buderus Logatherm WPL AR a modely série Dimplex LA Vám predstavujeme systémy pre všetky situácie. Sú vhodné nie len pre nové budovy a rodinné domy ale aj pre rozšírenie existujúcich systémov. V prípade záujmu je možné dodávať tepelnému čerpadlu elektrickú energiu aj prostredníctvom fotovoltaického systému. 

Nové tepelné čerpadlo vzduch/voda značky Buderus môžete ovládať bez toho, aby ste museli stáť priamo pred ním. Pre modely Buderus Logatherm WPL AR a WPLS.2 Vám je dostupná aplikácia EasyControl. Pomocou našej aplikácie môžete ovládať vykurovací systém kedykoľvek a odkiaľkoľvek. 


Tepelné čerpadlo vzduch/voda kombinuje pohodlie a komfort s ohľaduplnosťou k životnému prostrediu

2246281

Vaše nové tepelné čerpadlo vzduch/voda od spoločnosti Buderus môže dokonca chladiť

Technológia používaná v tepelnom čerpadle je naozaj úžasná. V zime poskytuje požadované teplo pre vykurovací systém a v lete je možné ho použiť na chladenie. Modely ako Dimplex LA 35TUR je možné použiť na chladenie pomocou chladiacej stanice, ktorá je k dispozícii ako špeciálne príslušenstvo. Tepelné čerpadlo však môže robiť oveľa viac. Pri používaní na chladenie sa vytvára odpadové teplo, ktoré môže dodatočný výmenník tepla využívať ako voľnú energiu na zásobovanie teplej vody pre domácnosť alebo na ohrev vody v bazéne.

Dokázali sme vás presvedčiť o výhodách tepelných čerpadiel vzduch/voda? Potom sa s nami spojte a zistite viac o našich produktoch! Ako skúsení odborníci na systémy z oblasti vykurovacej techniky, by sme radi pre Vás našli riešenie na mieru a podporili Vás pri plánovaní a implementácii.

Robert Bosch, spol. s r.o.
Divízia Termotechnika – Buderus
www.buderus.sk

ZDROJ PR článok spoločnosti Robert Bosch, spol. s r.o. Divízia Termotechnika – Buderus

Kategória: Energia
Zdieľať článok