Aké sú výhody nových tepelných čerpadiel?

08. 03. 2019 Zdieľať

S tepelným čerpadlom môžete znížiť svoje účty za vykurovanie, ohrev vody či chladenie až o 75 %. Ak uvažujete o tomto riešení v rámci rekonštrukcie či pre novostavbu, existujú aj zariadenia s výnimočne jednoduchou inštaláciou.

Jedným z nich je nové tepelné čerpadlo Vaillant aroTHERM Split typu vzduch/voda. Veľmi efektívne využíva energiu obsiahnutú vo vzduchu a premieňa ju na komfort v domácnosti. A aké sú všetky jeho výhody?

1. Jednoduchá montáž

Ak uvažujete o tepelnom čerpadle, značka Vaillant vám môže rozhodovanie značne uľahčiť. Nezáväzne a zadarmo vám vypracuje odborný návrh na inštaláciu zariadenia. V online formulári na jej webovej stránke uvediete, o akom type tepelného čerpadla uvažujete a tepelnú stratu vášho domu (alebo vykurovanú plochu v m2). Vďaka návrhu odborníkov získate jasnejšiu predstavu o tom, aké máte možnosti. Jednou z nich je práve tepelné čerpadlo aroTHERM Split typu vzduch/voda (s energetickou triedou A++), s jednoduchou a rýchlou inštaláciou. Táto novinka pozostáva z dvoch častí. Prvou je tepelné čerpadlo umiestnené vonku, pri bočnej stene domu či inde v záhrade. Druhou je modul uniTOWER, ktorý patrí do interiéru a veľkosťou je podobný bežnej chladničke. Tieto dve časti môžu byť nainštalované flexibilne, maximálne
do 25 m od seba.

2. Tri funkcie v jednom

Domáce pohodlie: príjemné teplo v zime, chladenie v lete a teplá voda po celý rok – to všetko prináša aroTHERM Split s novou technológiou oddeleného chladivového okruhu. Je dostupné vo viacerých výkonoch (3 až 12 kW) a pracuje spoľahlivo vo všetkých zemepisných šírkach. Teplú vodu vám zabezpečí jeho interiérový modul uniTOWER, ktorý vo svojom vnútri ukrýva 190 l zásobník a dokáže pokryť bežné požiadavky štvorčlennej rodiny.
 

Interiérový modul uniTOWER

Interiérový modul uniTOWER
Vaillant Group Slovakia

3. Výnimočne tichá prevádzka

Toto tepelné čerpadlo sa osvedčilo aj v susedstvách s hustejšou zástavbou. Ide totiž o jedno z najtichších tepelných čerpadiel typu vzduch/voda na trhu. Už vo vzdialenosti niekoľkých metrov od zariadenia sa emisie jeho hluku znižujú na úroveň zvuku počítača. Tepelné čerpadlo vyvinuli vývojári v Nemecku a dbali nielen na jeho praktickosť a spoľahlivosť, ale aj na dizajn. Aj vďaka tomu získalo prestížne ocenenia ako IF Design Award 2019 a Red Dot Award 2018.

4. Neustále šetrenie či dotácia

Novinka aroTHERM Split predstavuje najmodernejšiu technológiu s vynikajúcim pomerom ceny a výkonu. Zároveň vás potešia príjemne nízke prevádzkové náklady. A ušetriť môžete aj v budúcnosti, nemusíte sa totiž starať o údržbu komína, ani sa obávať prísnych kontrol emisií. Tepelné čerpadlo je mimoriadne úsporné, veľmi šetrné k životnému prostrediu a môžete naň získať atraktívnu dotáciu z programu Zelená domácnostiam.

5. Ovládanie cez smartfón

Pozitívnou správou je, že váš systém vykurovania môžete ovládať aj pomocou internetu, aplikácie multiMATIC a internetového komunikačného modulu VRC 920. Jednoduchým kliknutím na smartfón či tablet si potom môžete upraviť teplotu u vás doma, načasovať si programy vykurovania, nastaviť špeciálne funkcie alebo jednoducho skontrolovať, či je všetko v poriadku. Ovládanie aplikácie je jednoduché a prehľadné.

www.vaillant.sk, www.kvalitne-tepelne-cerpadla.sk

ZDROJ PR článok spoločnosti Vaillant Group Slovakia, s.r.o.
Kategória: Energia
Tagy: chladenie ohrev vody tepelné čerpadlá
Zdieľať článok