Malý kotol, skvelé možnosti

28. 10. 2019 Zdieľať

Nový kondenzačný kotol Logamax Plus GB122i značky Buderus je tichý, priestorovo úsporný a mimoriadne efektívny.

Kotol je určený pre ľudí, ktorí očakávajú pohodlie, ekonomickú a ekologickú prevádzku vykurovacieho zariadenia a nízke investičné náklady spojené s jeho kúpou. Neobvykle veľký modulačný rozsah o hodnote 1 : 8 je najlepší vo svojej triede. Vďaka nemu sa Logamax plus GB122i presne prispôsobí spotrebe teplej vody. Malé rozmery a nízka hmotnosť umožňuje umiestnenie zariadenia aj mimo kotolne, napríklad v kúpeľni alebo kuchyni.

Vďaka použitiu technických inovácií je maximálna účinnosť kotla Logamax Plus GB122i až 109,5% a sezónna energetická účinnosť vykurovania miestností 94% (trieda energetickej účinnosti A). Energetická účinnosť ohrevu vody je 85%, čo tiež zodpovedá triede účinnosti A (s profilom zaťaženia XL). Nové zariadenie značky Buderus sa vyznačuje extrémne nízkou emisiou oxidov dusíka (NOx triedy 6), takže je šetrný aj k vášmu životnému prostrediu.


kondenzačný kotol

kondenzačný kotol
Robert Bosch, spol. s r.o.Divízia Termotechnika – Buderus

Intuitívne ovládanie

Tak ako samotný kotol Logamax plus GB122i, aj jeho automatizácia bola navrhnutá na základe názorov používateľov a inštalatérov a servisných technikov. Prístroj je vybavený ovládacím panelom so siedmimi tlačidlami a jasným LCD displejom dokonale ladiacim s novým dizajnom Buderus. Jasné označenie tlačidla a správy vo forme ikon a čísel umožňujú intuitívne zadávanie a čítanie nastavení kotla a servisných kódov.


kondenzačný kotol

kondenzačný kotol
Robert Bosch, spol. s r.o.Divízia Termotechnika – Buderus

Rýchla inštalácia vďaka optimálnej konštrukcii

Malé rozmery zariadenia umožňujú jeho inštaláciu na akomkoľvek mieste. Montáž uľahčuje zreteľne označená zástrčka a elektrické pripojenie vo vnútri kotla. Všetky prvky sú ľahko prístupné  z predného a bočného krytu, ktoré sú jednoducho odnímateľné. Kotol Logamax plus GB122i sa dodáva ako kompletne zmontované zariadenie.

Tichá práca

Ďalšou novinkou používanou v Logamax plus GB122i je dodatočná tepelná a akustická izolácia, vďaka ktorej sa zariadenie s takým širokým rozsahom činnosti, vysokou účinnosťou a vysokým tlakom ventilátora vyznačuje veľmi tichou prevádzkou. Hladina akustického výkonu v interiéroch určených v súlade s požiadavkami smernice ErP je iba LWA = 44 dB (A).

Viac informácii o zariadení Logamax plus GB122i ako aj o predajných miestach vo vašom okolí nájdete na www.buderus.sk 

Zdroj PR článok Robert Bosch, spol. s r.o.Divízia Termotechnika – Buderus

Kategória: Energia
Tagy: kondezačný kotol
Zdieľať článok