04. 03. 2009
Zdieľať

Zásoby fosílnych palív sa podľa odhadov postupne zmenšujú. Ukazuje sa, že ich množstvo nám vystačí už len na niekoľko rokov. Z toho dôvodu je potrebné hľadať náhrady a nové možnosti. Riešením je biomasa. Jej energetický potenciál je vysoký a jej využívaním znížime závislosť našej krajiny od zdrojov energie dovážaných zo zahraničia. A nielen to. Kúrením biomasou v akejkoľvek podobe prispievame k znižovaniu produkcie CO2, a tak výrazne nezaťažujeme životné prostredie a podporujeme využívanie domácich zdrojov. Budúcnosť sa ponesie v znamení biomasy. Predstavuje totiž takmer nevyčerpateľný zdroj energie, ktorý sa každoročne obnovuje.

— Komerčná prezentácia spoločnosti Schiedel Slovensko spol. s r.o. —

Pelety do domácností

Záujem ľudí o vykurovanie biomasou sa neustále zvyšuje a venuje sa mu čoraz viac pozornosti. Najrozšírenejším palivom z kategórie biomasy je drevo. Drevo ako drevný odpad vo forme peliet, štiepok či brikiet, kusové drevo, ale i pestované ako energetická rastlina. Predovšetkým drevný odpad v podobe peliet je výhodným druhom paliva.

V minulosti sa síce takýto spôsob vykurovania považoval za špinavý a veľmi náročný, ale dnes to už neplatí. Pelety prinášajú užívateľom pohodlie vo forme kombinácie efektívneho spaľovania s minimálnym únikom emisií do ovzdušia. Stačí, ak nasypete vrecko peletiek do spotrebiča na tuhé palivo a na niekoľko dní máte o vykurovanie postarané. Navyše, ak dáte vo vykurovaní prednosť dreveným peletám, šetríte životné prostredie a pomáhate znižovať globálne otepľovanie. Príroda sa vám raz za to odvďačí.

Na vykurovanie biomasou potrebujete kvalitný komín

Pri výbere vykurovacieho zariadenia a spôsobe vykurovania je pre užívateľa dôležitá nielen príroda, ale aj výška vloženej investície do vykurovacieho zariadenia, prevádzkové náklady, ale i komfort bývania či komín. Bez vhodného komína by vykurovanie biomasou nebolo také efektívne. Navyše, kvalitný komín na kúrenie biomasou potrebujete. Kvalitná keramická vložka univerzálnych komínov Schiedel odolá tepelnej záťaži, ktorá môže vzniknúť pri vyhorení sadzí, ktoré sú produktom pri spaľovaní tuhých palív.

Prečo systémový komín Schiedel?

Je univerzálny! Systémové komíny Schiedel sú výhodnou investíciou. Ak spočiatku ušetríte pri kúpe lacnejšieho komína, v konečnom dôsledku v ďalších rokoch niekoľkonásobne prerobíte. Na opravách i spotrebe energií. Preto je potrebné investovať dostatok času hlavne do správnej voľby.

Ak vaša domácnosť disponuje v súčasnosti vykurovacím zariadením na plynné či kvapalné palivo, ale vy máte dnes záujem o lacnejšie a výhodnejšie kúrenie biomasou, máte problém. Pri bežnom komíne nie je tento prestup na iné palivo či spotrebič jednoduchý. Skôr naopak. Musíte vynaložiť veľké náklady na vložkovanie a enormnú prestavbu. Vykurovanie jedným druhom paliva sa v súčasnosti neoplatí. Ak dôjde k akejkoľvek kalamitnej situácii – výpadku elektrickej energie, obmedzeniu dodávok plynu a pod., strácate možnosť získania tepla pre svoj príbytok. So systémovým komínom Schiedel sa takéhoto rizika obávať nemusíte.

Pri komínových systémoch vám ani moderná vykurovacia technika nespôsobí vrásky na čele. Zmena kotla či paliva je jednoduchá a vy máte vždy na výber z množstva účinných i energeticky úsporných spotrebičov i fosílnych a obnoviteľných druhov palív. Vďaka špičkovej konštrukcii, dobrému ťahu a vysokoodolnej tepelnej izolácii pomáha systémový komín šetriť energiu, a tým aj váš domáci rozpočet.

Viac užitočných informácií o systémových komínoch nájdete na www.schiedel.sk

Kategória: Energia
Tagy: komín Schiedel
Zdieľať článok

Diskusia