Bezpečný a odolný komín s technickou keramikou

01. 04. 2009
Zdieľať

Bezpečný domov je základnou požiadavkou na pohodlné bývanie. Nie je nič dôležitejšie, ako ochrániť vaše zdravie a zdravie vašej rodiny a zároveň zaistiť váš dom pred nebezpečenstvom. Požiare a otravy spalinami sú tiež nebezpečné. Zabrániť im možno prostredníctvom inštalácie kvalitných komínových systémov. Na rozdiel od murovaných komínov nevystavujete svojich blízkych riziku katastrof spôsobených komínom.

— Komerčná prezentácia spoločnosti Schiedel Slovensko spol. s r.o. —


Montáž vysokokvalitného komínového systému by mala byť v súčasnosti a budúcnosti samozrejmosťou. Moderný komínový systém zaručuje bezpečnosť proti deštrukčným účinkom spalín, odolnosť proti vlhkosti, odolnosť proti korózii, univerzálne použitie, bezpečnosť proti požiaru, ako aj vysokú životnosť. Len inteligentný komínový systém môže zaručiť vysokú mieru bezpečnosti a trvanlivú stabilitu hodnoty vášho domu. Všetky tieto požiadavky spĺňajú komínové systémy Schiedel.

Výroba jednotlivých komponentov v réžii spoločnosti Schiedel


Bezpečný a odolný komín s technickou keramikou

188185

Komínové systémy spoločnosti pozostávajú z kompatibilných prvkov, ktoré si spoločnosť vyrába sama vo svojich závodoch. Betónové tvárnice sa vyrábajú v Olomouci a Nehvizdoch pri Prahe. V závodoch v nemeckom Wiesau, resp. v českom Zlive vznikajú vložky. Komíny Schiedel sú preto zárukou súhry komponentov, netreba skladať prvky od viacerých dodávateľov. Jednotlivé časti do seba zapadajú a vytvárajú dokonalú skladačku bez nedostatkov. Detaily funkčnosti i proces montáže je tak dotiahnutý do najlepšej možnej miery.

Skúšky ukázali 3x väčšiu odolnosť keramickej vložky
Jednou zo základných vlastností kvalitného komína je jeho dobrý ťah, a teda bezpečný odvod spalín cez strechu i v nepriaznivom počasí. Práve bezpečnosť užívateľov domu je totiž prvoradá. Konštrukcia systémových komínov Schiedel, ktorá sa skladá z vnútornej keramickej šamotovej rúry v tvárnici s nehorľavou izoláciou, bezpečne odvedie spaliny od spotrebiča. Ochráni tak objekt pred požiarom pri vyhorení sadzí.

Vysokú kvalitu a odolnosť komínových systémov zaručujú vlastné skúšky spoločnosti Schiedel a rovnako skúšky od autorizovaných osôb v overených ústavoch s desiatkami rokov skúseností v oblasti skúšobníctva. Na základe interných aj externých skúšok najdôležitejších požadovaných vlastností keramickej vložky na odvod spalín možno konštatovať, že systémové komíny Schiedel majú 3x väčšiu odolnosť v porovnaní s konkurenčnými výrobkami. Systémový komín sa vyznačuje veľkou žiaruvzdornosťou a absolútnou odolnosťou proti vlhkosti, dlhou životnosťou i ľahkou údržbou. Preto tieto výrobky predstavujú pre konečných spotrebiteľov najvyššiu kvalitu.


Bezpečný a odolný komín s technickou keramikou

188184

Tajomstvo odolnosti keramickej rúry
Odolnosť systémových komínov Schiedel spočíva v špeciálnej komínovej rúre, ktorá spĺňa dve dôležité požiadavky v oblasti komínovej techniky. UNI PLUS predstavuje špeciálny výrobný postup. Rúru z technickej keramiky charakterizujú najvyššia tepelná odolnosť a najvyššia tesnosť proti vlhkosti. Vysokoodolnú rúru spoznáte aj podľa jej typického farebného riešenia a troch hviezdičiek. Tri hviezdičky sú pečaťou kvality a garantujú vysokú požiarnu bezpečnosť (teploty v oblasti vyhorenia do viac ako 1 000 °C), odolnosť proti vlhkosti (teploty splodín pod oblasťou kondenzácie) a ochranu pred koróziou. Výhodou rúry s technickou keramikou je aj možnosť univerzálneho použitia pri všetkých palivách a rôznych vykurovacích technikách. So systémovým komínom tak pocítite absolútnu slobodu a bezpečnosť. Vy môžete vykurovať akýmkoľvek typom paliva, žiť v zdravom prostredí, a navyše vďaka systémovým komínom Schiedel nemusíte mať strach, že vaše obydlie vyhorí.

Kategória: Energia
Tagy: komín Schiedel
Zdieľať článok

Diskusia