Exteriérova dlažba môže byť krásna, originálna aj praktická, ak je z travertínu

17. 03. 2015
Zdieľať

Dlažba z travertínu v sebe spája originalitu, nadčasovosť a praktické využitie. Najčastejšie ju nájdete v domoch úspešných ľudí s vkusom.

Vyberáte dlažbu na terasu alebo okolo bazénu? Chcete sa pýšiť originálnym kúskom, ktorého trendovosť a tým pádom aj krása nevyprší spolu s novou módnou vlnou? Zabudnite na umelé materiály. “Sú a budú vždy iba umelými,” vysvetľuje Vladimír Jakáb z firmy TRAVERT a dodáva: “Našťastie už aj na Slovensko prenikajú, resp. sa vracajú nadčasové trendy vkusu. Ľudia si uvedomujú, že ak chcú vlastniť skutočne originálny kúsok, nemôžu zvoliť umelú vec z aktuálnej ponuky trendových magazínov.” Už v staroveku, antike, na renesančných zámkoch, či vo vilách zo začiatku 20. storočia boli hlavným symbolom nadčasovosti a skutočnej originality prírodné materiály. Dizajnéri, architekti a samotní majitelia takýchto nehnuteľností to veľmi dobre vedeli. Komunizmus, ktorý sľuboval  rovnosť všetkých, no v chudobe, to oceniť nedokázal a žezla sa ujali umelé náhrady. Súčasné Slovensko s množstvom úspešných ľudí, však už postupne prichádza na chuť vkusu a spoznáva zmysel a krásu prírodných materiálov, špeciálne prírodného kameňa.


Exteriérova dlažba môže byť krásna, originálna aj praktická, ak je z travertínu

1526217
TRAVERT s.r.o.

Dlažba môže byť krásna aj praktická

Napríklad prírodný kameň travertín sa výborne hodí ako dlažba na terasu alebo okolo bazénu. Okrem toho, že ho jeho vlastnosti robia originálnym a nadčasovým kúskom, má aj praktické využitie. Travertín sa totiž nešmýka, ako kameň má nekonečnú životnosť, je farebne stály  a prakticky bezúdržbový. Nie je ho potrebné každý rok ošetrovať, ani pretierať. 

Každý jeden kus rektifikovanej travertínovej dlažby pochádza s prírody. Vďaka prírodným hrátkam s farebnosťou a rozdielnemu žilovaniu je každý jeden kúsok neopakovateľným originálom. Jednoducho sa nemôže stať, aby niekto iný na svete mal dlažbu, ako je tá vaša. Navyše, travertín má spomedzi terasových materiálov jednoznačne najdlhšiu životnosť. Kameň tu bol, je a bude milióny rokov. Nie je to umelo vytvorený materiál, ktorý začne pracovať až po položení.


Exteriérova dlažba môže byť krásna, originálna aj praktická, ak je z travertínu

1526219
TRAVERT s.r.o.

Nohu si nezlomíte

Travertín je aj úžasne praktický. Okrem toho, že si vyžaduje minimálnu údržbu, dokáže zachrániť vaše telo od modrín a kosti od zlomením. Vďaka miernej pórovitosti sa totiž na travertíne nešmyknete. Preto sa ideálne hodí ako dlažba okolo bazénov. Veľmi hojne ho využívajú aj wellness centrá najlepších hotelov po celom svete. 

Na travertíne sa dokonca nedá ani popáliť. “Jeho akumulačná schopnosť (ak je položený na betónovej platni) garantuje, že aj na priamom slnku pri 45 stupňoch Celzia naň môžete stupiť bosou nohou bez rizika popálenia”, prezrádza zaujímavosti o travertíne Vladimír Jakáb z firmy TRAVERT, ktorá sa ako jediná na Slovensku špecializuje výhradne na import a realizáciu pokládok z travertínu. “Za posledné štyri roky sme realizovali viac ako sto projektov, čo je jasným symbolom toho, že bývanie Slovákov sa stáva vkusnejším”, hodnotí Vladimír Jakáb.

Viac inšpiratívnych fotografií si pozrite na: www.travert.sk/galeria-referencii.

Kategória: Podlaha, dlažba
Tagy: dlažba travertín
Zdieľať článok

Diskusia