Natural dlažby PRESBETON – dokonalá imitácia prírodných materiálov

13. 04. 2017
Zdieľať

Nie je betón ako betón. A v prípade betónových Natural dlažieb to platí obzvlášť. Už sa vám niekedy stalo, že ste nevedeli rozoznať napodobeninu od originálu? V prípade Natural dlažieb si na to budete musieť zvyknúť.

Natural dlažby sú skutočné originály, čo sa týka podielu ručných prác, farebnosti a prirodzeného vzhľadu. Vyrábajú sa väčšinou na zákazku liatím betónovej zmesi do foriem. Táto technológia umožňuje vyrobiť exkluzívne dlažby s krásnymi povrchmi, prirodzenými farbami i obrysovými tvarmi, takže celkovo veľmi dobre imitujú prírodné originály.

Tieto dlažby sú určené na pochôdzne plochy ako na verejných, tak aj na súkromných priestranstvách. Z jednotlivých dlažobných dosiek možno vytvárať klasické spevnené plochy aj originálne plochy rôznych tvarov a veľkostí. 


Bark

Bark
PRESBETON Nova, s.r.o.

Imitácia dreva – dlažba BARK

Dlažobné dosky BARK svojou farebnosťou a rôznymi typmi reliéfnych povrchov – trám, podval, kôra, letokruhy – verne imitujú drevené podvaly a dosky rôznych dĺžok a tvarov. Od originálu sú takmer na nerozoznanie. Sú vhodné do záhrad, na priechody v okrasných zónach alebo ako spevňujúce prvky. Skvele vyzerajú v kombinácii so skutočným drevom, napr. v zrubových altánkoch alebo v záhradných kuchyniach. 


Dakar

Dakar
PRESBETON Nova, s.r.o.

Imitácia bridlice – dlažba DAKAR

Verná imitácia tradičných „šľapákov“, ktoré sú stále žiadané a často sa využívajú. V porovnaní s originálnymi bridlicovými kameňmi vydržia betónové šľapáky DAKAR v podstate naveky. 

Päť rôznych tvarovo odlišných dosiek je ideálne spolu kombinovať tak, aby vytvorené cestičky alebo priechody pôsobili prirodzeným dojmom. Túto špeciálnu dlažbu s veľmi vernou povrchovou patinou možno zakomponovať do záhradných zákutí všade tam, kde je z rôznych dôvodov nutné prejsť po trávniku, a pritom nie je nevyhnutné budovať dláždený chodník. 


LIMA

LIMA
PRESBETON Nova, s.r.o.


RIGA

RIGA
PRESBETON Nova, s.r.o.

Imitácia kameňa – dlažba LIMA a RIGA

Povrch dlažobných dosiek LIMA a RIGA pripomína starú kamennú dlažbu, ktorej reliéf sa vyhladil používaním. Dlažby krásne vyniknú v záhradách, na terasách, okolo bazénov, pod pergolami alebo na spevnených plochách okolo historických budov, ako sú kostoly, fary, ale i rodinné domy. Dlažbu LIMA možno doplniť aj kruhovým obrazcom LIMA kruh a vytvoriť tak dizajnovo zaujímavú plochu. Klasické obdĺžnikové a štvorcové tvary dlažby RIGA možno obohatiť zaujímavými obrazcami nazvanými RIGA OKTAGON. 


KOBE

KOBE
PRESBETON Nova, s.r.o.

Imitácia dlažobných kociek – dlažba KOBE

Dlažbu tvoria malé dlažobné kocky, ktoré pripomínajú staré vydláždenie kameňmi. Dlažobné prvky sú trvale uložené v pomocnom nosnom rošte, s ktorým sa ukladajú. Oblúkové, vlnité a nepravidelné tvary plôch možno jednoducho vytvoriť odštiepením nosnej siete i s dlažobnými kameňmi, ktoré do daného tvaru nepotrebujeme. Je to ideálne na dláždenie záhradných ciest, odpočinkových zákutí, rodinných terás a pokojných peších zón. 

Všetky Natural dlažby sú ošetrené impregnáciou na ochranu pred znečistením a poveternostnými vplyvmi. Viac na www.presbeton.cz.

ZDROJ PR článok spoločnosti PRESBETON Nova, s.r.o. 

Kategória: Podlaha, dlažba
Zdieľať článok

Diskusia