Príjazd k domu – kvalitný i atraktívny

27. 06. 2017 Zdieľať

Vstupom do teplejšej časti roka viacerí riešia menšie i väčšie stavebné úpravy okolo svojho domu. Jednou z nich môže byť aj nová prístupová cesta. Ako vhodný materiál sa javí betónová dlažba spoločnosti Premac – nenáročná, vysokokvalitná s dlhou životnosťou.

Najčastejšie používané materiály

Za materiály najčastejšie používané na prístup či príjazd k domu možno pokladať liaty betón, asfalt alebo betónovú dlažbu. Liaty betón môže v chladnejších oblastiach časom praskať, šmýka sa na ňom a následne sa používaním chemických posypov môže dokonca štiepiť. Pri asfalte dochádza v oblastiach s teplejšou klímou nezriedka k jeho zmäknutiu, môžu sa na ňom vytvárať trhliny, prípadne diery. O asfalt aj liaty betón sa treba počas roka starať. Vzhľadovo pôsobia obyčajne, sivo až nudne a po položení už nie je možné s nimi viac manipulovať.

Výhody betónovej dlažby

Ak sa chcete vyhnúť týmto problémom, vhodným riešením je betónová dlažba firmy Premac, ktorá má hneď niekoľko výnimočných vlastností. Dlažba s hrúbkou 8 cm znesie vysoké zaťaženie všade tam, kde sa potrebujete dostať nielen osobným autom. Veľkou výhodou je, že v prípade stavebných zmien alebo rozkopávok ju možno rozobrať a ľahko vrátiť do pôvodného stavu. Je mimoriadne mrazuvzdorná a odolná proti poveternostným vplyvom i proti pôsobeniu chemikálií a opotrebovaniu oderom. Vyžaduje si len minimálnu údržbu. Dlažba po vizuálnej stránke celkovo dotvorí prístupovú cestu k domu, dvor či priestor pred garážou. Tieto miesta nemusia byť len „sivé“, ale môžu byť zaujímavo dotvorené dlažbou, ktorá je pestrá, farebná a tvarovo efektná.

S nádychom Stredomoria

Najaktuálnejším trendom sú dlažby so stredomorským vzhľadom, ku ktorým patrí aj Poligono naturale a Cityflair XXL. Poligono naturale je nádherná nepravidelná dlažba, ktorá pôsobí dojmom náhodne nalámaných kameňov, pričom každý prvok vyzerá ako unikát. Vyrába sa z prírodných surovín, z piesku, štrku a prírodného kameniva. V ponuke ju nájdete v odtieňoch prírodnej béžovej, sivo-grafitovej a v odtieňoch porfýru. Podobne stredomorsky pôsobí dlažba Cityflair XXL najmä vďaka svojmu brokovanému povrchu. Hodí sa do moderných priestorov, kde vyzerá čisto a elegantne.

Dlažba so vzhľadom prírodného kameňa

Tí, čo obľubujú prírodné materiály, môžu zvoliť dlažbový systém Cassetta alebo Cassetta flair. Oba majú veľmi atraktívny vzhľad so škárami vďaka špeciálne vyhotoveným hranám, ktoré sú mierne nepravidelné. Cassetta má hladký povrch, naopak, Cassetta flair má s brokovaný povrch vyrobený z kamennej drviny. V ponuke sú vo veľmi pútavých farbách: sivo-grafitová, medená hnedá, savana krémová, Cassetta aj v najnovšom odtieni melírovaná Sahara.


Príjazd k domu – kvalitný i atraktívny

1991331
Premac, spol. s r.o.

V štýle dávnych čias

Staré je opäť späť a to platí aj v dlažbových trendoch. Dlažba TerrTurana je dokonalou imitáciou tradične vyrábaných mačacích hláv, jej povrch je podobne nepravidelný. Rozdielne tvary prvkov, ako aj štruktúra povrchu a kresba škár vytvárajú celkom prirodzený vzhľad systému TerrTurana. Elegantná je aj dlažba s historickou patinou Granum, ktorá sa vyrába špeciálnym postupom ostarnutia, vďaka čomu získava nepravidelne lomenú štruktúru hrán. V ponuke je v odtieňoch sivej, grafitovej, okrovej alebo mušľovej.

Nechajte si poradiť

Neváhajte a pokojne sa obráťte na našich odborných poradcov. Navštívte Premac výstavné plochy v Bratislave, vo Zvolene a v Košiciach, kde sa môžete s výrobkami Premac oboznámiť „naživo“. 

Viac informácií, ako aj celú veľmi bohatú ponuku dlažbových programov i ostatného materiálu nájdete na www.premac.sk.

Kategória: Podlaha, dlažba
Zdieľať článok