Výber po seversky

25. 08. 2009
Zdieľať

Byt v žižkovskej novostavbe patrí už dva roky mladým ľuďom. Svoj domov nezapĺňajú nábytkom, ale postupne hľadajú dizajnové kúsky. Také, aké patria k zariadeniu, ktoré nenápadne dozrieva v čase a priestore. Vyberajú si nábytok, ktorý ich neomrzí ani po niekoľkých rokoch. Vedie ich zmysel pre pekné, nevnucujúce sa nábytkové kusy a doplnky. Hanka i Lukáš uznávajú, že ich domácnosť potrebuje dotiahnuť...

Výber po seversky alebo čo si Hanka s Lukášom vysnívali a čo sa zapáčilo aj nám:


Výber po seversky

213843
Daniel Veselský

Dánska študentka dizajnu Sarah Busk sa nechala inšpirovať obľúbenou kombináciou farieb  japonského dizajnéra Yoshiki Hishinuma a potom  kreslo Abstraction vytvarovala podľa vzoru koláča mille feuille cake…

 

V byte sa už zabývali ikony nábytkového dizajnu:
Polička značky Swedese, ktorá sa môže osamote a pritom vyvážene opierať o stenu alebo so svojou zrkadlovo pristavenou dvojičkou stáť v priestore. Z dreva ju vymyslel, natrel na bielo prípadne aj na čierno a vybavil nastaviteľnými nôžkami návrhár Michael Bihain.

Stromovešiak Tree z lakovanej MDF od tej istej firmy bol Hanke a Lukášovi sympatický aj spomienkou na dovolenku na Islande. Pointa je v autorstve návrhu, na ktorom sa okrem Michaela Younga podieľala aj Islanďanka Karin Petursdottir.

Coffee table Snow z MDF, drevených vločiek a tvrdeného skla nedávno prestali vyrábať, ale mladí ešte stihli jeho kúpu.


Výber po seversky

213832
Daniel Veselský


Výber po seversky

213835
Daniel Veselský

    

Dizajn lavičky Small Island Tomoyuka Matsuoka pochádza z roku 2001. (Blå station) Pohovka Avec vyhovuje eleganciou a polohovateľnými opierkami. (Materia)  


Výber po seversky

213842
Daniel Veselský

Svietnik Nordic Light dovolí, aby sa jeho tvar menil podľa nálady majiteľa. (foto, výroba: Design Stockholm House)


Výber po seversky

213838
Daniel Veselský

Stefan Borselius musel roky experimentovať s masívnym tvarom sedadiel-kresiel, kým sa dopracoval k tvaru kresiel Oppo, ktoré budia dojem, že komunikujú samé medzi sebou a komu sa žiada, ten sa môže pridať. (foto, výrobca: Blå Station)

Článok bol uverejnený v časopise Môj dom.

Kategória: Bývanie Návšteva
Tagy: bývanie návšteva
Zdieľať článok

Diskusia