Ako by sme oživili fádny byt našej čitateľky

23. 11. 2013
Zdieľať

Dobrý deň, posielam Vám fotografie bytu, ktorý napriek tomu, že je pekne riešený, s nádherným výhľadom, je zariadený fádne a monotónne. Chcem Vás poprosiť o návrh, ktorý by doriešil clonenie okna, pretože žalúzie by zakryli výhľad, a o oživenie celého bytíku (je možná zmena farieb doplnkov, rozmiestnenie obrazov, prípadne tip, ako doplniť prázdne steny). Sedačka a stolový kút zostáva, ostatné doplnky zakúpim podľa Vášho návrhu. Dúfam, že mi pomôžete, aby sa byt dostal na vyšší level, lebo si to zaslúži. A aj ja. Prajem pekný deň. Janka

Dobrý deň,
byt je dispozične vyriešený veľmi príjemne, podotkol by som však, že architekti mohli v obývacom priestore spraviť okná bez vnútorných rámov, čím by samotný výhľad nabral úplne iné rozmery. Samozrejme, toto už riešiť nebudeme.

Keďže sme nemali dostatok podkladov na vytvorenie ideálneho bytového priestoru, pracovali sme skôr s jeho dizajnovým riešením, čo je aj naše hlavné zameranie. Ako vizuálny doplnok sme zvolili sadrokartónové obloženie, ktoré sa využije na osadenie bodového svetla a zároveň aj ako poličky na prípadné dekorácie. Stredový stropný panel je kombinácia sadrokartónu a napínacieho stropného podhľadu, ktorý slúži ako centrálne osvetlenie.

Pôvodný stav


Pôvodný stav bytu

Pôvodný stav bytu
Jana Urbanová


Pôvodný stav bytu

Pôvodný stav bytu
Jana Urbanová

Čo sa týka samotného nábytku, odporúčame „leňošku“. Je to elegantný a moderný nábytok, ktorý určite využijete naplno. Na pravej strane by ste mali výhľad na celé mesto a na ľavej obývací priestor kde by ste mohli sledovať TV . 


Ako by sme oživili fádny byt našej čitateľky

1272374
DESIGNDEVELOP, s.r.o.

Poradiť Vám so samotnými bytovými doplnkami bude trošku zložitejšie. Naša spoločnosť sa zameriava skôr na umelecký dizajn a kvalitné umenie a nie na tuctové doplnky z nákupných centier. Bolo by veľmi jednoduché povedať Vám, aby ste si kúpili tento obraz, túto sošku alebo vázu, ale tie veci by s Vami nemali absolútne nič spoločné a nemali by ste k nim žiadny vzťah. V Bratislave sa nachádza VŠVU, kde dvakrát do roka býva prieskum-výstava študentov. Toto by mohlo byť vhodné miesto na nákup umeleckých prác, ktoré Vám zveľadia byt. Pomôžete mladým študentom a zároveň sa Vám možno podarí kúpiť umelecký kúsok, ktorý za pár rokov bude mať oveľa vyššiu hodnotu.


Ako by sme oživili fádny byt našej čitateľky

1272372
DESIGNDEVELOP, s.r.o.

Problém so zatienením okien je iba otázkou kompromisu. Ideálnou voľbou je pre Vás Smart Glass. Ide o kryštalickú fóliu, ktorá sa nalepí na sklo. Je napájaná elektrinou a pri aktivovaní sa zmení na „mliečne sklo“, čím Vám zabezpečí súkromie, ako aj nepriepustnosť svetla. Samozrejme, táto technológia je nová, a preto je aj drahá. Cena sa pohybuje okolo 200 € za štvorcový meter bez montáže. Vo Vašom prípade by som odporučil priehľadné rolety. Zabránia prenikaniu slnečných lúčov, ale nie svetla, a zároveň budete mať stále dobrý výhľad.


Ako by sme oživili fádny byt našej čitateľky

1272373
DESIGNDEVELOP, s.r.o.

Celkovú koncepciu bytu, jeho farebné rozhranie, ako aj materiály je možné modifikovať, samozrejme, mnohými spôsobmi.                           

info@designdevelop.sk

www.designdevelop.sk

Kategória: Navrhovanie interiéru
Tagy: garsónka malý byt zariaďovanie interiéru
Zdieľať článok

Diskusia