Súťaž Interiér roku: Bývanie v Prahe pre mladý pár

28.02.2018  |     

Interiér pre mladý pár, ktorému záleží na každom detaile. Architekti vytvorili akúsi neutrálnu kulisu, ktorú možno takmer ľubovoľne dopĺňať prvkami podľa vkusu majiteľov.

FAREBNOSŤ, MATERIÁLY

Biela farba je použitá ako základ. A to na stenách, vstavanom nábytku i na podlahe z cementovej stierky na prízemí domu. To všetko v kombinácii s prírodným olejovaným dubom, ktorý sa z poschodia domu prelieva po schodisku až na prízemie a pretína tak strohú bielu cementovú stierku.

Nábytkové kusy sú prevažne kombináciou prírodného duba, antracitových plôch a bielej.

Čo sa týka použitých materiálov i tvaroslovia nábytku, interiér balansuje na hranici strohosti, ale to bol zámer, vďaka ktorému dochádza k omnoho silnejšiemu vnímaniu vonkajšieho priestoru.

Záhrada akoby sa stala súčasťou hlavného obytného priestoru, akoby tvorila nekonečne sa meniaci živý obraz, ktorý je tým najsilnejším a najdôležitejším prvkom celého interiéru.

Všetky nábytkové kusy (skrine, skrinky, postele, pracovný stôl, kuchynská linka) sú vyrobené na mieru podľa autorského návrhu architektov.

DISPOZÍCIA

Architekti sa k zákazke dostali relatívne včas, takže tu bol priestor na úpravu dispozície a ďalšie stavebné úpravy.

Pozdĺž vstupnej chodby je navrhnuté technické zázemie so šatníkom a s priechodom do garáže. Ďalej samostatná toaleta. Stena, ktorá toto zázemie oddeľuje od chodby, je riešená nábytkovo, ide o kombináciu pevných panelov a skrytých dverí.

Chodba je prerušená schodiskom smerujúcim na poschodie. Celé je z odlišného materiálu jako podlaha na prízemí.

Hlavnému obytnému priestoru dominuje kuchynský pracovný ostrovček v atypickom tvare, doplnený kuchynskou zostavou s pracovnou plochou pozdĺž celej jednej steny miestnosti.

Celý priestor sa otvára smerom von do záhrady.

Na poschodí došlo k výraznejšej dispozičnej úprave tak, aby tu oproti pôvodným plánom vznikli dve kúpeľne, jedna pre detskú izbu a pracovňu (hosťovskú izbu), druhá ako súčasť „rodičovského krídla“ (spálňa a šatník).

Medzi spálňou a kúpeľňou rodičov vznikol priezor z mliečneho skla na navodenie intímnej atmosféry.

Návrh interiéru domu:

Boq architekti s.r.o., Ing. arch. Miroslav Stach, Ing. arch. Jana Stachová

www.boqarchitekti.cz

Fotografie: Alexandra Timpau

Viac o súťaži Interiér roku 2017

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Foto dňa

Z mesta na vidiek: Druhú šancu na kúpu tohto domu už neprepásli

Najnovšie knihy a časopisy

Tvorivé bývanie 5/2019 v predaji


21 horúcich jesenných trendov




Predplatné

 

kúpiť v e-shope

 

 

 

Najnovšie príspevky