Súťaž Interiér roku: Štvorizbový byt v tichej lokalite Bratislavy

29.03.2018  |     

Požiadavkou investora na architekta a na celý interiér bolo vytvoriť rodinné bývanie s dôrazom na praktické a útulné riešenie.

Kompletná rekonštrukcia zahŕňa nielen zariadenie interiéru, ale aj stavebné práce – výmenu elektriky, vody, všetkých obkladov, vrátane terasy, stierky a sadrokartónu.

Prírodné materiály

Tento štvorizbový byt s rozlohou 112 m2 sa nachádza v tichej lokalite Bratislavy, v bytovom dome na štvrtom poschodí. Je navrhnutý pre štvorčlennú rodinu s malými deťmi. Základom celého projektu  je dispozičné riešenie, ktoré vytvára priestor pre jednotlivé činnosti rodiny a pritom zachováva vzdušnosť a čisté línie. Použitím prírodných materiálov, zaujímavých štruktúr a jemných farebných odtieňov vznikol interiér podľa predstáv klienta.

 

Jednoduchý a čistý dizajn

Vstupná hala zodpovedá štýlu celého interiéru. Vľavo pri vstupe sa nachádza stena s vešiakmi , ktorá plynulo nadväzuje na šatníkovú skriňu. Už pri vstupe do priestoru pohľad upúta knižnica, ktorá pokračuje do obývacej izby a je hlavným nábytkovým prvkom v celom priestore. Ukončená je stenou na umiestnenie televízora a jednotlivých audioprvkov.

Obývacia izba so vstupom na terasu je navrhnutá s ohľadom na praktické požiadavky klienta. Veľká rohová sedacia súprava je umiestnená tak, aby poskytla výhľad na celý priestor. Či už je to sledovanie televízie, príjemné posedenie pri kozube, alebo komunikácia s osobou na druhej strane kuchynskej linky.

Srdce priestoru

Kozub, „srdce“ celého priestoru, je zvýraznený textúrou umeleckej stierky vo výraznej tmavej farbe. Navrhnuté osvetlenie priestoru umožňuje vytvárať rôzne svetelné scény s rôznymi zdrojmi svetla. Od podsvietenia nábytku a rôznej farby LED pásov v strope až po krištáľové svietidlá, ktoré vytvárajú kontrast k čistým líniám celého priestoru.

Obývaciu izbu od kuchyne opticky oddeľuje jedálenský stôl pre šesť ľudí a príborník, ktorý je už súčasťou kuchynskej linky.

Kuchynská linka

Návrh  minimalistických tvarov kuchynskej linky sa stretáva s „teplom“ prírodného materiálu dreva a kameňa. Kuchynská linka v tvare U sa začína vysokou zostavou, kde sú umiestnené jednotlivé spotrebiče a pokračuje pracovnou doskou, ktorá poskytuje dostatok priestoru na prácu v kuchyni. Ukončená je varnou platňou a priestorovým odsávačom pár. Horné skrinky kuchynskej linky a barová časť slúžia ako odkladací priestor a ich súčasťou sú osvetlené vitríny na dekoratívne doplnky.

Použitá podlaha

V celom priestore je použitá svetlá laminátová podlaha a biele dvere, ktoré opticky vytvárajú väčší priestor najmä v chodbe, v hlavnej komunikačnej zóne.

 

Spálňa

Návrh spálne je pokračovaním použitej farebnosti a materiálov celého priestoru. Skladá sa z dvoch zón. Hneď pri vstupe začína veľký a priestranný šatník a nízke komody pod oknom.  V druhej časti je posteľ, nočné stolíky a drevená zástena, ktorá pomáha vytvárať útulný priestor na spánok a relax.

WC a kúpeľňa

WC pri vstupe slúži viac-menej hosťom . Použitá farebnosť obkladov zodpovedá celkovému konceptu bytu. Vybavené toaletou, malým umývadlom so skrinkou a veľkým zrkadlom s osvetlením.

V kúpeľni je použitá rovnaká farebnosť obkladu ako pri vstupnom WC a slúži celej rodine. Pri vstupe do kúpeľne sa po ľavej strane nachádza sprchovací kút, oddelený sklenenou priečkou . Oproti je WC a dvojumývadlo so zrkadlovou skrinkou, v ktorej je úložný priestor. Pod oknom je vaňa, priestor vo výklenku je využitý ako vstavaný nábytok.

Aby bol priestor maximálne využitý, každý kus nábytku je vyrobený na mieru. 

Autori interiéru

Neopolis s.r.o.

Ing.Hruskó Krisztián,PhD

www.neopolis.eu

Viac o súťaži Interiér roku 2017

Tagy:
byty v Bratislave štvorizbové byty rekonštrukcie bytov Interiér roku

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Foto dňa

Veľkú borovicu na pozemku nevyrúbali, ale dom postavili okolo nej

Najnovšie knihy a časopisy

Najnovšie príspevky