Správne sedenie s LD SEATING

31. 03. 2015
Zdieľať

Tiež Vás bolí chrbát po celom dni strávenom v práci za počítačom? Každý deň zbytočne trpíte kvôli nepohodlnej stoličke? So stoličkami značky LD SEATING sa s tým dá niečo urobiť.

„V dnešnej dobe, keď človek presedí celý deň za počítačom sa často zabúda na správne držanie tela. Je veľmi dôležité, aby človek sediaci na stoličke nezostal statický. Stolička by mala svojmu užívateľovi poskytovať vďaka svojim nastaveniam možnosť prirodzeného pohybu aj počas sedenia. Napríklad správnym nastavením tuhosti operadla sa dá docieliť prirodzené a stále posilňovanie brušného svalstva. Ak je stolička kvalitná, človek o tomto „posilňovaní“ ani nevie“, hovorí Dalibor Jakubec, odborník na správnu ergonómiu sedenia.


Správne sedenie s LD SEATING

1537387
LD SEATING s.r.o.

Pozrime sa teda na pár základných pravidiel správneho nastavenia stoličky či kresla pre zabezpečenie zdravého sedenia:

•   Nastavenie výšky sedadla tak, aby lýtka a stehná zvierali pravý uhol
•   Nastavenie výšky operadla, prípadne bedrovej opierky do takej polohy, aby bol chrbát pevne podopretý v mieste prehnutia chrbtice, teda v bedrovej časti.
•   Je veľmi dôležité, aby bol zabezpečený stály kontakt chrbta s operadlom. Treba sedieť vzpriamene a nehrbiť sa.
•   Ak je stolička vybavená posuvným sedadlom, mal by si užívateľ nastaviť hĺbku sedadla tak, aby udržal v spodnej časti chrbta kontakt s operadlom, zároveň by ale predná hrana sedadla nemala brániť voľnému ohnutiu kolien do správneho uhla.
•   Pokiaľ je stolička vybavená výškovo nastaviteľnými opierkami rúk, mali by byt nastavené tak aby po spustení lakťov doliehali plochy predlaktia rovnomerne na opierku po celej jej dĺžke.


Správne sedenie s LD SEATING

1537387
LD SEATING s.r.o.

Ak hľadáte kvalitné sedenie a chcete si ho vyskúšať na vlastnej koži, alebo sa chcete poradiť o výbere vhodného sedenia, navštívte nás v našom showroome, na Kazanskej 48  v Bratislave.


Správne sedenie s LD SEATING

1537381
LD SEATING s.r.o.

LD SEATING s.r.o.
Kazanská 48, 821 06 Bratislava
tel: +421 2 4552 7821
email: infosk@ldseating.com
www.ldseating.com

Kategória: Nábytok
Tagy: zariadenie
Zdieľať článok

Diskusia